vineri, 4 noiembrie 2016

Momente memorabile


Lumina ireală a lunii iriza străluciri diamantine prin faldurii perdelei... Ochii de-abia se obișnuiau cu ea, iar contactul cu realitatea era resimțit, deși mirosul de brad și surpriză plutea în aer. Era Ajunul Crăciunului și gândul mi-a zburat repede la cadouri. Mă simțeam din nou copil, iar tălpile goale pe parchetul rece erau la fel de nerăbdătoare, ca acum mulți ani... Ele refuzau să asculte de adultul care le coordona și alergau spre bradul frumos împodobit din sufragerie. Sufletul era la fel de gâtuit de emoție, ca în copilărie și retrăia de câteva ori pe an, niște momente memorabile, deși din perspectiva adultului responsabil și încorsetat în dogme.
Am uitat să fim noi înșine? Singuri ne îngrădim, ne stabilim niște limite, din dorința de a nu cădea în ridicol sau a nu fi judecați, deși, câteodată, e așa de bine să redevenim copii, fie măcar pentru câteva clipe... Crăciunul cu predilecție, Revelionul și încă câteva sărbători, au darul să mă arunce în acea atmosferă unică, plină de surprize frumoase și oameni dragi, care îmi amintește cu nostalgie de copilărie și redevin, preț de câteva momente, un copil pus pe șotii.
Prima zi de Crăciun am petrecut-o mereu în familie, iar celelalte două, la prieteni și rude. Aveam niște prieteni care își sărbătoreau ziua onomastică, de Crăciun și eram mereu invitați să petrecem alături de ei. Anul acesta ne-au avertizat că au niște surprize inedite pentru noi. Trepidam de nerăbdare, mai ceva ca niște copii, la gândul că ceva frumos era programat pentru a doua zi de Crăciun. Când am deschis ușa gazdelor noastre, mare ne-a fost mirarea să observăm casa plină de invitați, adulți și copii deopotrivă, toți cu zâmbetul pe buze și în haine de sărbătoare. Ne-am integrat repede în atmosferă și a început distracția. Încă de când am venit, ne-a atras atenția și altceva nou, în mijlocul living-ului, ceva ce semăna cu un televizor de ultimă generație care avea și o cameră video alăturată, tronând pe un postament alb, impunător. Majoritatea invitaților deja roiau în jurul lui și începuseră să se posteze în fața lui, încercând tot felul de instantanee, care mai de care mai acrobatice și care stârneau hazul celorlalți. 
Evident că și noi am fost acaparați de agitația aceea și ne-am apropiat să vedem despre ce este vorba.  Era un display alb, de dimensiuni mari, cu touch screen, conectat la un aparat foto, nu cameră video, cum crezusem inițial și o imprimantă de ultimă generație care beneficia de un suport specific.


             


Ceea ce era incredibil de amuzant, era momentul dintre fotografieri, în care invitații, în număr cât de mare, se puteau desfășura în propriul element, un live view”, în care se vedeau ca într-o oglindă, iar fiecare putea folosi aplicațiile PartySnap, aceasta este denumirea dispozitivului minune, care erau niște obiecte virtuale pe care le adăugau, la fel ca la telefoanele mobile tactile. Era clar că nu mai văzusem așa ceva și ideea ne-a plăcut la fel de mult ca și celorlalți invitați. Până și dansul, muzica, erau acum pe locul doi, pentu că fotodivertismentul alături de prieteni era mult mai incitant. Ineditul situației și ipostaza de a deveni fotograf amator, devenise foarte atrăgătoare, iar gazdele noastre ajunseseră să se roage de noi să mai luăm loc pe la mese ca să servim câte ceva.

Ne-am simțit extraordinar folosind aplicațiile PartySnap, care, deși nu este o cabină foto, a realizat instantanee pe care am putut să le trimitem pe e-mail, direct pe rețelele de socializare sau să le imprimăm ca fotografii obișnuite (10 x 15 cm) sau magnetice. Faptul că am reușit să aplicăm diverse emoticoane amuzante sau desene haioase, peste imaginea de fond, ne-a binedispus foarte mult și a transformat această experiență în ceva unic, memorabil.
Un alt moment memorabil a fost descoperirea fundalului verde, care permitea integrarea noastră, a invitaților, în oricare dintre cele șase peisaje alese pentru specificul evenimentului. Dacă ne doream să avem fundalul Turnului Eiffel sau al Londrei, era de ajuns să anunțăm organizatorii în prealabil și totul devenea realitate. De asemenea, se puteau personaliza fotografiile cu logo-ul sau tematica evenimentului, acestea erau protejate contra razelor UV și a lichidelor, iar experiența devenea și mai memorabilă.
Cred că nici un invitat nu a ratat trecerea prin fața dispozitivului PartySnap, atât copiii, cât și adulții, ducând divertismentul la o altă dimensiune, prin intermediul fotografiilor memorabile realizate la fața locului. Sunt convinsă că îmi voi aminti mult timp de acum încolo acest Crăciun, nu doar pentru că am fost alături de oameni dragi, ci și pentru că a fost ceva inedit. Atunci mi-a venit ideea de a folosi această formă de divertisment la niște nunți și botezuri pe care le aveam în program.
Voi sugera și altor prieteni să încerce această experiență unică prin care se creează momente memorabile și socializare. E un bun prilej să cunoști și latura ludică a fiecăruia dintre cei prezenți, capacitatea lor de a interacționa și în alt mediu și context, iar legăturile care se creează sunt astfel mult mai trainice. Încercați și voi!

Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!2 comentarii:

Diana spunea...

M-am distrat! Am intrat in atmosfera petrecerii descrise! :))
Fain sa orbitam - un timp - in jurul unui "ochi magic". :)

Liliana spunea...

Ma bucur ca te-ai distrat alaturi de mine!!! Fain "ochi magic"! ;)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...