luni, 28 noiembrie 2016

Farmecul Crăciunului

sursa
Era unul din acele momente magice premergătoare Crăciunului, iar agitația spiridușilor mă făcea să rememorez acele amintiri încărcate de farmecul pe care doar Ajunul te ajută să-l regăsești într-un ungher al sufletului pe care îl credeai inert, insensibil, uitat prin noianul acela stufos și vesel din cufărul vieții. 
Crăciunul, dragii mei, este o sărbătoare a familiei, a regăsirii și nu o spun doar pentru că sunt Moș Crăciun, ci pentru că, așa este. E un adevăr intangibil. Îmi place atmosfera aceea, parfumul unic, fericirea ce se citește pe fiecare chip, sub diverse forme, un surâs timid, un zâmbet larg, doi ochi oblici sau o grimasă șugubeață, totul exprimă nerăbdarea, încântarea, așteptarea surprizei ce va veni pentru fiecare, după sufletul lui. Mirosul de portocale decojite şi de bomboane glazurate, de ciocolată caldă, de crengi de brad şi de cozonac întregesc tabloul Crăciunului. Neastâmpărul și bucuria primei zăpezi, bulgăreala, mătăniile prin zăpadă sunt specifice copilăriei, dar practicate asiduu și de adulți, pentru că, e și un moment al autenticității, al renunțării la măști și al reîntâlnirii cu sinele. Ce sărbătoare se mai poate lăuda cu asemenea reușite? Și nu-mi arog vreun drept sau vreo laudă nemeritată, pentru că, de Crăciun sărbătorim Nașterea Domnului, să nu uităm!
Crăciunul aduce cu el multă magie, începând cu împodobitul bradului, cumpărarea cadourilor, pregătirea meniului de sărbători, colindele cântate în jurul bradului, mersul în vizită, veselia unică. Scârţâitul zăpezii sub tălpi, ridicarea oamenilor de zăpadă, feeria şi jocul fulgilor de nea, săniuţa pregătită pentru derdeluş, căciula, fularul şi mănuşile din lână care s-au udat de la bulgării învârtiţi cu migală în palme şi apoi aruncaţi în grabă, sunt alte momente magice... E timpul potrivit pentru a ne cere iertare, pentru a ne împăca cu noi înșine și a ne primeni de răul acumulat peste an. Sunt bătrân și am văzut multe la viața mea, iar traiul meu în Laponia nu e doar roz. Sunt și zile în care gerul aruncă săgețile lui tăioase peste palatul meu, iar renii tremură de frig, eu încep să simt povara anilor în oasele mele bătrâne, dar apoi încep să se înfăptuiască minunile care doar de Crăciun sunt posibile. De exemplu, anul acesta îmi voi muta sediul la București, în România, pentru a mulțumi cât mai mulți oameni. Toate incovenientele sunt uitate, iar cadourile pe care un an întreg le-am pregătit pentru cei cuminți și vrednici sunt expediate cu dragoste la destinație. Fiecare scrisoare este analizată cu atenție și dorințele fiecăruia sunt îndeplinite, dacă e cu putință. Renii mei năzdrăvani zboară iute spre fiecare casă, după ce consumă porumb magic, mânați de dorința ce ne unește pe toți, aceea de a aduce un strop de fericire în sânul fiecărei familii. Toate fetițele și băieții așteaptă nerăbdători sub brad, să găsească cadoul dorit. Și mă refer aici și la cei mari, nu doar la cei mici. De Crăciun toată lumea își dorește câte ceva. Albul acela care cade din zenit în fiecare iarnă, în Laponia mai mult decât în alte părți ale lumii, are darul de a șterge din griul și urâtul din jur, de a spăla păcatele anului trecut, pentru că ninge cu dragoste din cer. Dumnezeu ne amintește că este alături de noi și ne iubește necondiționat!
Vă mărturisesc ceva! Cel mai greu mi-a fost de fiecare dată să găsesc cadourile potrivite pentru cei din familia mea. Nu sunt pretențioși, dar eu sunt cel care îmi fac mereu mustrări de conștiință, gândindu-mă că i-aș putea dezamăgi chiar pe cei care-mi sunt cei mai apropiați. Astfel, în fiecare an aleg cadouri diferite, originale și utile. Anul acesta mi-am propus să-i uimesc cu casetele-cadou de la Farmec, niște produse eficiente, utile care fac o piele frumoasă. Cine nu vrea să se răsfețe cu niște ingrediente de ultimă generație? E clar că Moș Crăciun știe cel mai bine ce noutăți sunt în fiecare domeniu, pentru că îi place să fie modern, iubit, apreciat. Având în vedere că sediul temporar este în România, am ales o firmă de prestigiu, Farmec, care e brandul nr. 1 în preferințele româncelor și românilor. Soției mele dragi i-am pregătit o casetă-cadou cu un tratament de regenerare a părului, cu o borsetă, pentru că, mereu a avut un păr frumos și-mi doresc să-l păstreze așa cât mai mult timp. Borseta conține un șampon regenerant Gerovital Tratament Expert și un ser termoprotector Gerovital Tratament Expert. 
.Pentru că o iubesc mult i-am cumpărat și o casetă- cadou cu o cremă antirid intens hidratantă SPF 10, cu un deodorant antiperspirant - Diamond Woman Gerovital H3 Evolution

 Fiul meu va primi o borsetă cadou de laGerovital H3 Men Active care are un șampon hidratant, un gel de duș revigorant și un antiperspirant deodorant.
 Nu am uitat-o nici pe fiica mea care va primi o casetă- cadou cu ArganPlus Keratină care conține șampon și ulei de argan plus o bentiță de păr neagră, bonus.
Sper din tot sufletul că îi voi surprinde în mod plăcut, iar spiritul sărbătorilor de iarnă ne va ajuta pe toți să devenim mai buni, mai iertători şi generoşi, mai apropiaţi de cei dragi! 

Zile senine în suflet cu multă sănătate! Nu încetați să credeți în minuni!

Articol scris în cadrul Superblog 2016!


Un comentariu:

Diana spunea...

Vine, vine Mos Craciun! :)
Mosule cu plete dalbe, frumoase daruri ai ales tu, dar te rog eu, mult de tot, fa ceva sa ninga-n iarna asta, ‘ca tare mi-e dor de zapada. :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...