miercuri, 23 noiembrie 2016

Destinații turistice exotice

Zorii zilei mult așteptate băteau nerăbdători în fereastră. Planificasem totul așa cum credeam că este mai bine. Prietenii îmi acordaseră încredere deplină și itinerariul devenea deja realitate. Am fost mereu un călător pasionat de explorare, de frumos, de inedit și venise momentul să bucur alți oameni cu cele câteva aspecte care m-au ajutat să-mi clădesc niște amintiri memorabile. Fiind o mare iubitoare a diversității și a călătoriilor, a fost o etapă firească să încerc și ipostaza de ghid turistic pentru prietenii mei. Cunoștințele mele geografice erau limitate, dar m-am informat responsabil și am primit undă verde de la prietenii mei pentru alegerea itinerariului pentru niște destinații exotice.
Prima destinație propusă a fost Bahamas, pentru că toți ne doream să ajungem acolo de mult timp. Erau așa multe oportunități să explorăm un loc mirific, iar numai gândul la acea apă cu nuanță turcoaz, la vremea excelentă tot timpul anului, cu temperaturi ce variază între 21 și 28 grade, ne încânta peste măsură. Grupul nostru de prieteni este unul omogen, deși fiecare avem tabieturile și propriile afinități, atunci când vine vorba despre un loc nou de explorat. Dacă unora le place o plajă însorită, cu nisip fin, altora le place muntele cu aer ozonat, însă noi, stabilim de comun acord și din timp, să alternăm marea cu muntele și toată lumea este mulțumită, din acest punct de vedere. Obiectivele turistice sunt vizate în primul rând, dar, dacă întâlnim ceva pitoresc, ne oprim pentru a admira și a savura plenar, pentru a avea parte de niște vacanțe speciale.
Am ales Bahamas pentru că acest arhipelag este paradisiac din mai multe motive: plajele minunate, cu nisip fin, care te îndeamnă să te răsfeți la soare, hamacele plasate cu grijă la umbră pentru după-amiezile prea fierbinți când vrei să te cufunzi în lectură sau să te alinți în brațele iubite, scuba diving și snorkelling pentru amatorii de scufundări, culorile acelea orbitoare ale vegetației luxuriante care te cheamă la explorare, amestecul acela cultural afro-caraibian incitant și nu în ultimul rând vestigiile trecutului glorios, care amintesc și de Cristofor Columb, de războiul civil american sau de pirați.
Prima dată am căutat ineditul locului, curiozitățile, locurile care să construiască amintiri durabile, pentru toată viața. Intenția mea era să le prezint prietenilor informațiile și să cizelăm itinerariul, înainte de plecare. Astfel, am aflat despre o sărbătoare numită Junkanoo, adesea comparată cu carnavalul de la Rio prin anvergură, care are loc de Anul Nou, varianta principală și în luna iulie, cea mică. Noi ne programasem vacanța în luna iulie, deci, aveam șanse să participăm la acel festival stradal care celebra cultura, mâncarea, muzica, dansul, într-un singur loc. Bahamas este cunoscută și ca insulă a distracției, viața de zi și de noapte fiind foarte atractivă prin cazinouri și cluburi, plaje și cluburi de golf. O altă curiozitate este vânătoarea de balene, considerată drept sport local, pentru vânătorii înnăscuți. Un alt aspect ce nu trebuie ratat este mâncarea locală, care impresionează prin ingrediente savuroase, sănătoase și inedite. Unele au și proprietăți afrosidiace, cum ar fi molusca conch (pronuntat „konk”). Nuca de cocos este un alt ingredient nelipsit al gastronomiei bahamiane, care este picantă, aromată și cu multe fructe de mare.
Printre locurile care au fost propuse în itinerariul meu au fost: Atlantis Paradise, o stațiune renumită pentru parcul său acvatic și cazinoul, Muzeul Piraților, Scările Reginei, o construcție de 31 de metri, Strada Bay, Grădina Zoologică Ardastra cu multe păsări flamingo și specii exotice de reptile, păsări și mamifere, forturile coloniale, Charlotte fiind cel mai cunoscut, precum și croaziere și aventuri acvatice, pentru că e vorba de Bahamas, locul ideal pentru excursii pe apă. Fiecare loc are propria istorie, poveste și așteaptă vizitatori avizi de cunoaștere, dar, un partener de încredere, la drum lung, e necesar. Ofertele turistice ale celor de la CND Turism sunt inedite și propun circuite cu autocarul sau cu avionul, ce nu trebuie ratate. Prietenii mei au fost încântați de ideea mea.
A doua propunere a fost Insulele Cayman care impresionează prin faptul că este un paradis fiscal, în primul rând și o destinație preferată pentru iubitorii de scufundări. Recifele de corali care înconjoară cele trei insule Grand Cayman, Cayman Brac si Little Cayman creează peisaje de vis. Stabilitatea economică, în ciuda dimensiunilor reduse o face o destinație căutată. Itinerariul în aceste insule ar începe prin explorarea lui Stingray City, unde se pot lua lecții de scufundări, ar continua cu plaja Seven Mile unde ne-am răsfăța pe nisipul fierbinte și am mânca nuci de cocos, apoi rezervația de la Ferma Cayman Turtle pentru iubitorii de animale – și toți suntem – unică în lume, unde se pot vedea țestoase de mare. Călătoria propusă de mine, ca ghid turistic s-ar orienta apoi spre Mastic Trail pentru a practica puțin ciclism pe niște rute pitorești, în mijlocul naturii, unde pădurea tropicală poate fi admirată în toată splendoarea. E clar că prietenii mei nu vor refuza nici propunerea de a vizita Grădina Botanică Queen Elizabeth unde pot fi întâlnite specii rare de plante și animale, cum ar fi iguana albastră. Pe lista obiectivelor turistice va fi și capitala, George Town, care e preferată pe lista de croaziere. Printre curiozitățile locului sunt papagalii Brac și Marele Cayman. Temperatura oscilează în jurul a 23 de grade în cea mai mare parte a anului, din decembrie până în aprilie fiind oportună o excursie, pentru că, din iunie până în octombrie pot apărea și uragane.
M-am informat și CND Turism oferă niște experiențe de neuitat și pentru insulele Cayman. Gastronomia locului uimește vizitatorii prin varietatea propusă, de la scoici de mare până la carne de țestoasă, cu garnituri din fructe exotice. Sejururile propuse de această agenție sunt la fel de atractive și vizez o altă escapadă alături de prietenii mei la Belgrad, Dobrovnik sau Muntenegru.
Merită să investim în amintile noastre, pentru că acestea sunt cele ne ajută să descoperim cine suntem cu adevărat.

Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!Un comentariu:

Diana spunea...

Suna bine! :)
Sunt fascinante aceste destinatii, dar mi-ar fi umbrite amintirle de-as vedea (chiar si intamplator) balene vanate (altceva n-as mai avea in amintire). :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...