luni, 7 noiembrie 2016

Denim, regele jeans


A fost odată ca niciodată, un rege albastru, frumos și intuitiv, numele lui fiind Denim. În toată împărăția domnea calmitatea, liniștea și armonia. Regele Denim era vestit pentru capacitatea lui de a rezolva conflictele și de a înfrumuseța aspectul unui outfit, croind din materiale diverse, adevărate opere de artă. Oamenii erau extrem de fericiți atunci când puteau purta una din creațiile acelui rege minunat. Nuanțele de albastru mai deschise erau preferate pentru crearea hainelor ce bucurau atâtea suflete, dar era folosit și albastrul închis, griul, negrul sau alte culori mai tari, cum ar fi roșu sau verde. Colabora cu o firmă care se respecta, Answear și încerca să se reinventeze mereu, adorând combinațiile atât simple, cât și extravagante, asortând țesătura pentru care era vestit la orice piesă din garderoba supușilor săi.
Se zvonise că cei care poartă albastru sunt firi mai creative, cinstite, cu discernământ, imaginație bogată și intuiție. Albastrul are o energie a lui proprie...De aceea, majoritatea oamenilor veneau și apelau la regele croitor pentru crearea unor jeanși albaștri, cu formă conică, dreaptă, clopot, tun, boyfriend, îngustă, liberă sau modelul basic, însă cererea era prea mare. Regele Denim era răbdător cu fiecare și imprima acea notă de originalitate fiecărui articol. Era fericit când reușea să creeze lucruri care ofereau plăcere. Nu se plimbase în van prin lumea aceasta mare și nu urcase pe podiumurile din New York, Milano, Paris sub diverse forme, fiind cunoscut pentru versatilitatea lui și spiritul inovator. Astfel, creațiile sale porneau de la clasicii jeanși din denim, avea și piese brodate, peticite sau uzate, chiar rupte, crease și rochii sau costume bărbătești, fuste mini sau maxi, fiind preferat atât în combinații simple cât și sofisticate. Era o vedetă în adevăratul sens al cuvântului, iar când s-a hotărât să organizeze un concurs pentru a se stabili care este cel mai rezistent, fiabil, sustenabil proiect pe care l-a realizat în materie de haine, toți supușii au apreciat și s-au înscris. Premiul cel mare era realizarea unui outfit complet din denim, unic și senzațional. Fete, băieți, femei și bărbați, de toate vârstele, au venit să se înscrie în acel concurs inedit, iar regele de-abia aștepta prezentarea fiecăruia. Cu o seară înainte nici nu a putut închide ochii din cauza emoțiilor și a curiozității. Dar, iată că ziua cea mare a venit și s-au adunat toți, cu mic, cu mare, să sărbătorească cel mai reușit articol din denim. Prima care s-a prezentat a fost o fetiță scumpă, de vreo patru ani.
-          Bună ziua, mărite rege! Am venit să vorbesc despre fusta albastră din denim pe care am primit-o cadou de la nana mea. A fost una din cele mai frumoase zile. M-am simțit ca o prințesă și am purtat-o cu drag, atât la aniversări și petreceri, cât și la joacă. E foarte rezistentă și a rămas ca nouă... Mi-e la fel de dragă ca și rochia gen salopetă din denim, primită tot cadou. Alerg toată ziua pe afară și nu mă satur de ele...-        Fetițo, numai un articol avem voie să prezentăm! au început să strige nerăbdători, ceilalți participanți....
-          Liniște, vă rog! a tunat regele Denim, iar rumoarea s-a potolit... Nu e cazul să fiți răutăcioși! Următorul...
-           Măria Ta, vin să-ți prezint cel mai rezistent articol din denim: jeanșii! a spus o tânără cu voce suavă. Sunt preferații mei!
-          De ce, mă rog?!? se uită neîncrezător regele la domnița timorată.
-          Am să vă explic imediat, dacă îmi permiteți!
-          Te rog! continuă regele imperturbabil.
-          De mulți ani folosesc această țesătură pe care Măria Voastră a adus-o aici. Jeanșii sunt cei care mă însoțesc peste tot. Fie că aleg o pereche de boyfriend jeans, o salopetă sau jeanși evazați care sunt mai comozi și oferă lejeritate în mișcare, fie că prefer într-o anumită zi jeanșii conici sau skinny, în funcție de împrejurări, niciodată nu mă lasă la greu.

-          Ce vrei să spui cu asta?
-          Vreau să punctez că Street Style-ul a introdus denimul în colecțiile couture, dar, Măria d-voastră știe mai bine aceste detalii, iar o femeie poate străluci și purtând acest material, atât timp cât liniile sunt fin trasate și accesoriile echilibrate. Am purtat blugi pe vârful muntelui și am făcut trasee de o zi, fără să simt vreun impediment, dar am avut și ocazii deosebite gen petreceri, unde am accesorizat denimul blugilor cu pantofi sau sandale cu toc, un top minimalist, sau o centură metalică la o cămașă elegantă și niște cercei.
    

     Programul zilnic, uneori foarte încărcat, mă face să aleg forma casual, în care denimul joacă un rol important. Astfel, când vreau să mă simt mai feminină, aleg o rochie din denim, cu fason drept și mânecă lungă accesorizat cu o curea din piele sau metalică. Ador denimul! E așa versatil, iar look-ul memorabil!
-          Mă simt măgulit cu așa o pledoarie despre denim! Într-adevăr, acest material fantastic poate fi exploatat și reinterpretat în mii și mii de forme și combinații! Vă mulțumesc! Următorul...
-      Vreau să insist pe faptul că ținutele din două sau trei piese din denim, sunt tot mai apreciate! a punctat curajos un flăcău frumușel.
-          Poți detalia, te rog?
-          Cu cea mai mare plăcere! Am ales mereu două piese din denim, blugii și cămașa, pentru că sunt genul activ și toată ziua sunt nevoit să fiu în mișcare. Mă simt bine și când circul cu mașina și cu motocicleta sau atunci când practic echitația, în timpul liber.
    

     Meseria mea, de fermier, implică diverse activități care duc la uzarea hainelor, dar, denimul nu m-a dezamăgit niciodată. Întâlnirile de afaceri au fost mereu apreciate și datorită look-ului, atunci când pe lângă cămașă și blugi am adăugat o vestă sau o geacă, tot din denim.

-          Interesant! Chiar mă bucur să aud că acest material este așa iubit! Următorul...
Și așa s-au perindat toată ziua oameni de diverse vârste și cu ocupații diferite, fiecare încercând să-l convingă pe regele jeans că articolele lor sunt cele mai rezistente și cele mai apreciate. Misiunea regelui devenea cu atât mai grea, pentru că, fiecare supus prezenta denimul nu doar ca pe un material confortabil, un joc al proporțiilor și formelor, ci și ca pe ceva absolut necesar în viața de zi cu zi. Spre finalul zilei, regele privea cu mândrie spre supușii săi, iar, când verdictul a fost anunțat, toată lumea a amuțit.
-          Dragii mei, din ceea ce mi-ați povestit am înțeles că denimul face parte din viețile voastre. Mi-e imposibil să aleg doar un articol care să întrunească cerințele cerute, pentru că, prin felul în care mi le-ați prezentat, toate sunt la fel de utile și rezistente. Astfel, eu, Denim, regele jeans, cel care v-am adus această "vedetă", promit solem, că voi realiza outfituri, tuturor celor care, astăzi, au venit aici.
Vestea i-a luat pe nepregătite, iar, după șocul inițial, toți au izbucnit în râs și s-au decretat trei zile și trei nopți de petreceri. Regele și-a ținut promisiunea și în fiecare zi mai oferă câte o surpriză unui supus de-al său, instaurând o domnie echilibrată și prosperă, alături de un partener de încredere Answear, care îl ajută să creeze articole inedite.

Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!
Fotografiile au fost preluate de pe Answear.

2 comentarii:

Diana spunea...

Foarte faina povestea. :)
Exceptand modelele "zdrentuite" si pantalonii cu "turul cazut" imi place acest material sub orice forma de haina sau incaltaminte. :)

Liliana spunea...

Multumesc pentru aprecieri! Si mie imi place mult denimul! Cred ca s-a observat din articol!

Zile senine! :)))

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...