vineri, 18 noiembrie 2016

Călătorii culinare la Citroniers


Totul a început dintr-o joacă. O joacă a unor copii care nu știau prea bine ce înseamnă viața. S-a transformat într-o prietenie frumoasă și apoi într-o dragoste mare. Întâlnirile pe furiș, secretele șoptite la ureche sau prin scrisori de amor, trăirile de zile mari erau ceva la fel de firesc ca și răsăritul soarelui pe cer. Secretul are o aură a lui, pentru că reușește să ascundă unele aspecte ochilor prea avizi de cancan, păstrând o confidențialitate și o taină demne doar de suflete nobile. Tăcerea uneori conspirativă sau doar fără martori e mascată privirii şi înţelegerii într-o iubire mai presus de cuvinte, doar prin trăiri pline de autentic şi empatie. E greu de realizat ceva şi de trăit fără acea iubire necondiţionată care să nu-ţi impună nimic, ci doar să te facă să-ţi deschizi aripile şi să zbori, să nu-ţi reproşeze vreun secret sau să-ţi smulgă confidenţe, gânduri, sentimente, stări sufleteşti, goale de sensuri şi apoi împărtăşite lumii fără profunzime şi doar avidă după grotesc.
Așa a fost în cazul nostru. Simplu, frumos, rotund. Întâlnirile noastre au fost mereu unice, irepetabile pentru că eram noi înșine, în primul rând. M-a curtat asiduu și m-a plimbat prin locuri de vis. Cea mai frumoasă călătorie a fost în sufletul lui. Recunosc! Aveam tabieturile noastre și cel mai longeviv a fost acela de a ieși în oraș și a ne răsfăța la un restaurant select. Astfel, am descoperit eleganța și rafinamentul restaurantelor Oliviers și Citroniers din cadrul Residence Hotels, din București. 
Restaurant Citroniers
Meniurile lor ne-au purtat mereu papilele gustative prin zone geografice mirifice, alintându-ne cu mâncăruri mediteraneene, tradiționale sau internaționale. Am apreciat mereu atmosfera creată, servirea ireproșabilă, mâncarea gustoasă și apetisantă. Contează foarte mult să găsești un loc potrivit în care să te relaxezi după o zi de muncă, agitată sau să te răsfeți cu produse bio și deserturi făcute în casă. E un privilegiu să simți acel respect care îți este oferit doar pentru propriul confort. Ne-am păstrat acel obicei și mergem aproape în fiecare zi de sâmbătă la restaurant. Povestim câte în lună și în stele, ne asigurăm acea stare de bine, care se asortează perfect cu weekendul. Vara, alegem terasa Astrodom, din cadrul restaurantului, pentru o seară romantică, sub cerul înstelat sau pentru o dimineață însorită alături de o cafea parfumată. Iar când starea aceea de bine este împachetată și cu bucurie și iubire, găsim și rețeta fericirii. În acest tumult al problemelor cotidiene este imperioasă o regăsire, o căutare a unui răsfăț temporar, fie că este un mic dejun savuros, lângă o cafea deocheată de rele, fie că este un prânz proaspăt și consistent sau o cină romantică, ori cu prietenii, merită să alegem momentele acestea irepetabile. Avem așa puțin timp și îl aglomerăm cu nimicuri care ne epuizează, fizic, psihic, moral.

Restaurantul bio din București, Citroniers este mai aproape de noi și-l vizităm cu consecvență. Am devenit clienți fideli pentru că am găsit îmbinarea armonioasă a ingredientelor ce asigură o experiență de neuitat atât gastronomică, cât și personală. Maeștrii cofetari și bucătari experimentați ne îmbie cu rețete ale bucătăriei tradiționale și internaționale alături de vinuri selecte, mature, premiate. Ingredientele pentru meniurile sănătoase și apetisante sunt asigurate de producători autohtoni și din serele proprii. Secretul succesului este în detalii, iar respectul pentru clienți, must have-ul unui bussiness de calitate. De aceea, nu a fost o surpriză când am ales să botezăm și să cununăm în interiorul acestui restaurant. Am botezat o fetiță adorabilă, cu niște părinți minunați, mai întâi și am sărbătorit evenimentul într-un cadru festiv, la restaurantul Citroniers.

Invitații noștri au fost impresionați de diversitatea meniului, de atmosfera intimă și elegantă creată și de conduita ireproșabilă a personalului ce întâmpina pe toată lumea cu un zâmbet, conform motto-ului Residence Hotels, celebrează cu bucurie”. Aranjamentele florale au întregit imaginea de ansamblu, iar faptul că totul a fost organizat, până la cel mai mic detaliu de unul din coordonatorii evenimentului, ne-a oferit timpul necesar pentru alte aspecte primordiale. A fost relaxant gândul că vom veni seara și vom găsi totul aranjat. Toată lumea s-a simțit răsfățată, iar alchimia îmbinărilor dintre ingrediente și invitați a creat acea armonie specifică unor momente memorabile. Mesele au fost frumos așezate, cu lumânări și fețe de masă din brocart, alături de niște arajamente florale inedite. 
Aperitivele, diversificate și apetisante au deschis seara: inele de calamar cu susan, mix de bruschete, creveți cu sos provencale, tartar de ton roșu și de vită, midii în sos picant, carpaccio de vită. 
          
Felul principal a adus de asemenea multe noutăți, la fel de delicioase și diversificate, la standarde înalte și pentru gusturi rafinate: Terra e mare ( piept de pui cu creveți și spanac sote), cotlet de berbecuț sau vițel, Magrad de canar ( piept de rață cu sos dulce sau piper verde), Mignon de porc ( file de porc cu sos de muștar ), Turnedo de curcan, pe pat de spanac, dar și tradiționalele sarmale pentru doritori. 
      Selecția de vinuri a fost la fel de bine aleasă, invitații având ocazia să savureze atât Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Rheinriesling, cât și Feteasca Albă, Sauvignon Blanc sau Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagră, Blaufraenkisch și nelipsita șampanie. Desertul a început cu nougat glacee și petits four maisons și s-a finalizat cu un tort delicios de ciocolată, cu sos Anglaise.
 Invitații din alte localități au rămas peste noapte la hotelul Domenii Plaza, iar dimineața următoare s-au delectat cu produsele gourmet ale restaurantului Citroniers: Mediterranean Starters, platou de fructe de mare, mixed grill sau misto di pesce (lup de mare, steak de ton rosu, somon si dorada la gratar, garnitura de orez) sau un platou de brânzeturi, cu struguri, mere și nuci.
 A fost o petrecere reușită, din toate punctele de vedere: meniu diversificat, regesc, ring de dans spațios, capacitatea restaurantului de 80 de persoane, mai mult decât suficientă pentru un eveniment memorabil. Pasionații de artă culinară s-au simțit minunat, răsfățându-se doar cu delicatese, recunoscând că au parcurs o călătorie culinară de neuitat”, la fel ca noi toți, muritorii de rând...

 Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!

3 comentarii:

Diana spunea...

Am "bantuit" puţin prin locurile descrise (am facut si doua tururi virtuale) :) si constat ca-s aratoase. Chiar mai puţin aratoase de-ar fi, cand personalul e amabil nu mai vezi mare lucru in jur, in special cand e curat si alimentele sunt proaspete. :)

Lili spunea...

Mulțumesc, Diana! Așa este, servirea ireproșabilă, ambientul și mâncarea delicioasă sunt ingredientele perfecte pentru când ieși la restaurant...

Lili spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...