luni, 10 octombrie 2016

Visând la un city-break low cost

Dintotdeauna am îndrăgit călătoriile și am ales destinații care să rămână vii în memoria mea. Am cutreierat prin țara noastră, prin locuri de vis, iar unele din ele și-au lăsat amprenta în sufletul meu, prin inedit și pitoresc. Oricine, cu resursele necesare își poate organiza o vacanță frumoasă, memorabilă. De ceva timp, îmi fac planuri să călătoresc și în alte țări, să vizitez nu doar obiective turistice, ci să explorez și laturi mai puțin cunoscute ale unor destinații, aspecte din cultura locală, să cunosc psihologia umană în toată splendoarea ei, să savurez fiecare moment la maximă intensitate, să degust mâncăruri specifice anumitor colțuri din această lume mare, mare și frumoasă. Nu în ultimul rând, cochetez cu ideea de a face o schimbare radicală, de a mă redescoperi și nu mă gândesc neapărat la un an sabatic, - deși nu exclud posibilitatea -  așa cum Liz Gilbert din Eat, Pray, Love a realizat, ci, mai degrabă la un moment de respiro, în care să mă simt bine cu mine, să am acel sentiment de libertate interioară care să-mi dea puterea de a merge mai departe și de a găsi răspunsuri la unele dileme existențiale. 
Simt că anul acesta este unul decisiv pentru mine, este anul în care trebuie să ies din zona mea de confort și să mă dezvolt, valorificându-mi atuurile personale. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să-mi dau seama ce vreau să fac în continuare și dacă mi-am ales cariera care mă reprezintă și mă împlinește. Am nevoie să restabilesc controlul asupra vieții mele și să-mi asum alegerile, să realizez care e de fapt menirea mea. Dificil, știu, dar nu imposibil. Au fost multe momente de cotitură până acum, dar, nu mi-am pierdut optimismul și încrederea că toate vor reintra pe făgașul normal. În acest context, călătoriile mi se par alegerea perfectă. Integrarea în natură și contactul cu alte culturi și alți oameni, pot deschide căi noi de cunoaștere, mă pot ajuta să fiu eu însămi, cea autentică și să evoluez.
Astfel, visez la un city break low cost și caut oferte tentante de petrecere a timpului liber. O vacanță europeană într-o destinație de weekend prelungit, cu niște zboruri economice, e visul oricărui muritor dornic de călătorii. M-am informat și am aflat că Ryanair este o companie aeriană irlandeză care a început să fie tot mai cunoscută și în România și care propune niște tarife fără concurență, încercând prin intermediul programului Always getting better – Mereu mai bun, nu doar să fie utilă, transportând pasagerii la un preț accesibil, în destinații europene apreciate, ci să fie și iubită de aceștia. 
Ce îmi place cel mai mult la acestă linie aeriană e că promovează niște politici accesibile oricărei persoane dornice de călătorii, oferind informații explicite, transparente, iar Wikipedia spune că este pe locul 2 în Europa după Lufthansa, în categoria companii low cost. La Ryanair, biletul de avion online nu include și alte taxe suplimentare, de exemplu, cea de procesare, de check-in sau pentru minori neînsoțiți, prețul afișat pe site fiind cel final. Printre avantajele călătoriei cu Ryanair este și introducerea celor două bagaje de mână gratuite, loc alocat gratuit, reducerea pașilor pentru a achiziționa un bilet, rezultând astfel, niște vacanțe ieftine și memorabile. Mă încântă și aplicația mobilă Ryanair, care poate fi accesată oriunde și cu ajutorul căreia îți poți face check-in gratuit, fără să fii stresat când ajungi la aeroport. Sunt multe promoții, modalități interesante de divertisment în timpul călătoriei, iar interiorul aeronavelor este conform standardelor europene în vigoare, oferind maximum de siguranță și confort și  nu pot să nu fiu impresionată de cei 31 de ani fără niciun  incident aviatic, un record greu de stabilit.

 Programul Family Extra aduce alte reduceri care pot fi consultate pe site-ul oficial, aici. Prezintă unele aspecte serioase sub o formă amuzantă,  de exemplu costul redus pentru bagajele de cală, pentru a scoate în evidență apropierea de pasageri, iar faptul că este singura companie aeriană low cost, care acceptă două bagaje de mână gratuite, nu poate decât să mă bucure și să mă transforme într-un client fidel.
În lunile octombrie-noiembrie compania Ryanair pune la dispoziția turiștilor, cu un tarif redus de 30 %, 250 000 de bilete pentru destinații cum ar fi Londra, Dublin, Madrid, Bruxelles, dar și insule de vis cum ar fi Santorini, Creta, Azore. Biletele de avion standard pot fi procurate direct de pe site-ul companiei și cuprind toate taxele și două bagaje de cabină gratuite, unul de până la 10 kg, cu dimensiunile 55cm x 40 cm x 20 cm plus unul mic de mână de până la 35cm x 20cm x 20 cm. Oferta este valabilă până pe 26 iulie 2017,  pentru rezervarea unor escapade așa cum ne dorim.
 Sunt foarte încântată de recenziile pe care le-am citit despre Ryanair, iar prima călătorie cu avionul pe care o voi face, va fi cu ei. M-am decis! Cine nu își dorește vacanțe ieftine și memorabile? Sunt multe locuri pe care îmi doresc să le vizitez, dar, în topul preferințelor se află Irlanda și Grecia. Ambele țări sunt încărcate de istorie și abundă în peisaje de basm.
Irlanda este o țară pitorească, votată printre cele mai prietenoase din Europa, cu multă verdeață și cu niște locuitori mândri de obârșia lor, patrioți adevărați, în spiritul galez. Am admirat mereu la irlandezi faptul că au reușit să-și păstreze intacte tradițiile, iar aerul de noblețe și de poveste care învăluie orice peisaj de acolo, mă face și mai nerăbdătoare să vizitez această țară minunată. Se știe că este și patria faimoasei beri Guiness. Dublin este o destinație căutată, în primul rând, pentru că reprezintă inima Irlandei, apoi pentru arhitectura inedită și verdele omniprezent care îl transformă în unul din cele mai pitorești orașe ale Europei.
Am făcut și o simulare de călătorie pentru Dublin, dus-întors, din București, ca visul meu să prindă contur. Este o ofertă tentantă. Mă gândesc foarte serios să ajung acolo, iar visul meu se poate transforma în realitate, datorită celor de la Ryanair.
Grecia modernă, numită în antichitate și Elada, este leagănul culturii occidentale și este o destinație iubită de mulți turiști. Grecia este unul din locurile cele mai relaxante și tentante, nu doar pentru bucătăria vestită sau contrastul alb-verde al mării alături de albul clădirilor, ci, mai ales pentru obiectivele și insulele sale faimoase. Voi enumera doar câteva insule, din multitudinea existentă: Zakyntos, insula poeziei, muzicii, ospitalității, Santorini, emblema vizuală a Greciei, Mykonos, pentru caracterul cosmopolit și renumele de insulă a distracției, Lefkada, pentru relieful divers, cu plaje și atracții captivante. 
Am încercat și o simulare pentru o călătorie la Atena, de unde voi merge spre una din insulele fascinante ale Greciei. Îmi place aventura, să explorez și voi stabili care dintre insule e mai atractivă. Toate au ceva special, e clar! Santorini sună bine...
Un lucru știu sigur! Voi îndrăzni să visez mai frumos datorită ofertelor tentante ale celor de la Ryanair și mă voi bucura de această călătorie, care e viața, cu intensitate! Promit solemn!

Articol scris în cadrul concursului SuperBlog 2016.

6 comentarii:

adriana tirnoveanu spunea...

Stii ca in Irlanda imi doresc sa merg, ca acolo voiam sa ajung sa muncesc inainte de a-l cunoaste pe Mihai? Si uite asa, cu ajutorul informatiilor tale..totul devine posibil.

Succes și tie! Ma incanta faza cu bagajele de mana!

Mirela Popa spunea...

Eu tocmai am achizitionat bilete pt o calatorie la Londra.Abia asteptam sa plecam intr o minivacanta.Este ceea ce am visat de mult timp.Iti doresc ca visele sa devina realitate, iar compania sus numita sa mai aiba astfel de tarife si oferte!

Liliana spunea...

Adriana, mi-a placut mereu Irlanda! In fiecare tara sunt si plusuri si minusuri, dar, cand gasesti echilibrul, armonia, nu mai conteaza asa mult locul, ci felul in care rezonezi si transmiti iubirea... Esti un exemplu pentru mine, de traire autentica. Multumesc pentru ganduri si trecere! :)

P.S. Ryanair are multe atuuri! Incep sa o iubesc! ;)

Liliana spunea...

Mirela, ma bucur enorm pentru voi. Sa fie o minivacanta de vis! Londra este si pe lista mea de mult timp! Cred ca va veni si randul ei... Multumesc pentru urari si pentru ganduri! Toate cele bune! Compania Ryanair are multe oferte tentante, nu trebuie ratate!!!

DOAR NOI spunea...

E super tentanta compania Ryanair! Atatea avantaje. Bagaje de mâna gratuit! O listă cu multe destinații. Succes Liliana! Să alegi Grecia sau ceva călduț in perioada asta. Poate Lisabona! Orice ar fi pâna la urma este o călătorie frumoasă, cu lecții de viață!

Liliana spunea...

Intr-adevar, Claudia, Ryanair are multe oferte care nu trebuie ratate! Multumesc pentru ganduri si trecere! Viata insasi este o calatorie si depinde doar de noi cum o privim si cum raspundem la tot ce ni se intampla!!! Trimit vibratii pozitive spre tine!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...