luni, 31 octombrie 2016

Viața ca o călătorie

Secundele se rostogoleau cu repeziciune în noapte, iar bolidul alerga sprinten pe șoseaua umedă, care respira veselă, după ziua plină de foc. Se simțea bine la volanul mașinii și chiar dacă nu avea încă toate reflexele dezvoltate, avea timp să devină una cu subiectul pasiunii ei. La început nici nu se gândea că are abilitățile necesare, a fost ezitantă, timorată, dar viața, cu ale ei valuri, au învățat-o să fie puternică, să-și rezolve singură problemele. 
Noaptea se insinua delicat. Impresia era de liniște apăsătoare, încărcată de mister şi promisiuni. Cel mai mult își dorea apropierea de locul de întâlnire, iar roțile Ford Focus-ului alunecau ireal pe asfaltul încins, din care ieșeau aburi. 
Ploaia spălase orice urmă de îndoială, gândurile urâte erau ferecate, iar drumul se profila clar, deși umbrele întunericului lăsau semne sumbre în aerul îmbâcsit, în care corbi și animale de pradă dădeau târcoale. Ce căuta în acea pustietate? Niște potcoave de cai? Și mai ales ce era cu peisajul acela de Halloween care bântuia deșertul acela? Căldura din jur dilata asfaltul transformându-l într-un fel de plastilină maleabilă, iar oboseala o împiedica să țină drumul drept. Încă o provocare, doar una, apoi va încerca să-și ia câteva zile liber. Era epuizată!
Nu era prima dată când pleca în deplasare cu mașina ei. Și niciodată nu a lăsat-o la greu. Nici la cumpărături, nici în drum spre serviciu, sau în deplasări, nici atunci când călătorea în concedii. Devenise membru cu drepturi depline, iar la drum lung, se bucura că optase pentru o navigație auto dedicată cu toate gadget-urile necesare: dvd player auto, sisteme multimedia cu gps, tetiere cu dvd auto, camere video auto și tunere tv digitale.
 Se felicita acum, când era nevoită să călătorească în interes de serviciu, prin țări străine și locuri necunoscute. Cel mai mult a impresionat-o sistemul gps pe windows ce suporta soft IGO, Tom Tom sau Sygic. Utilitatea acestui sistem o resimțea ori de câte ori era nevoită să exploreze colțuri noi din această țară sau lume. Era o împătimită a gadget-urilor și le considera niște invenții prețioase. Experiența condusului devenise mai plăcută datorită lor și căpătase și mai multă încredere în abilitățile ei de șoferiță, în ciuda ideii preconcepute că femeile sunt o pacoste în trafic. Ideile fixe și discriminarea nu au împiedicat-o să fie vigilentă în trafic și să evite orice eveniment neplăcut. În plus, navigațiile multimedia schimbă total viziunea asupra timpului petrecut la volan sau în mașină, fie că ești șofer, fie că ești pasager. Ultima achiziție, luată de la Edotec, un magazin online cu cel mai diversificat stoc de produse în Car Entertainment din România, era o cameră DVR față și spate, full HD pentru înregistrarea unor momente memorabile din călătorii sau din trafic.
 A rămas impresionată și de utilitatea sistemului de navigație Ford Focus. Acest dvd auto 2 are sistem de gps special, radio, touchscreen de 6.2", bluetooth pentru carkit, dvd usb player, sd card, internet și putere audio de 4x45. Primise cadou și o cameră marșarier, cu o livrare în două zile. Era mai mult decât mulțumită când nu găsea indicatoare și pietoni dornici să ofere relații.
 Alesese un magazin online, cu o gamă variată de produse, suport tehnic dedicat și garanție 24 luni pentru majoritatea articolelor. Edotec era un partener de încredere. Și de data aceasta ajunsese cu bine la destinație, datorită aplicațiilor adăugate la mașină: interfață audio-video, sistem miracast wi-fi pentru portarea ecranului de pe telefon pe cel al autoturismului, camere video pentru față și spate, discret instalate, cu grad de vedere de 180 grade. Se putea baza pe mașina ei...
Acum era departe de țară, dar gps-ul a ajutat-o să nu piardă drumul, iar nisipul din jur îi crease vag sentimentul că e la capătul lumii. De când se știa a privit provocările ca pe ceva necesar evoluției. Astfel, când șeful a trimis-o în celălalt colț al lumii să medieze o afacere în domeniul parfumului, i s-a părut o ocazie ce nu trebuie ratată. În plus, fascinația pe care deșertul a exercitat-o dintotdeauna asupra ei, îl făcea pe șeicul cu care urma să se întâlnească și mai exotic.
Deși peisajul începuse să deseneze creneluri și oaze de verdeață în fața ei, singura ei dorință era să pășească desculță pe nisipul acela fin. Era un  soi de dorință ascunsă, un mister inexplicabil în care se îmbrăca mereu deșertul. Întinderea aceia aurie a exercitat asupra ei un magnetism ciudat, iar opulența aceea o lăsa rece. Venise cu un scop și era ferm hotărâtă să rezolve totul repede. 
În momentul când servitorii șeicului au invitat-o în palat, agitându-se hilar în jurul ei, a înțeles că dorința ei de a merge desculță a fost diferit interpretată. Nici când i s-au oferit niște sandale comode pentru a se încălța, nici când i s-au sugerat niște fotolii comode pentru a lua loc, nu a schițat nici un gest. Servitorii se uitau interziși la ea și la mașina cu care venise, neînțelegând cum o femeie a reușit să învingă dunele și beduinii, deopotrivă.
După ce s-a împrospătat în camera în care a fost cazată și a aruncat un șal vaporos pe ea, așa cum impune tradiția islamică, a fost condusă într-un salon plin de mătăsuri și mobilă fină și l-a întâlnit pe șeic. Totul a decurs firesc, s-au înțeles rapid în ce privește termenii afacerii, dar, tinerețea lui, părul exagerat de negru și ochii aceia de un verde intens, o duceau departe, poate prea departe... Oare ce doruri se ascundeau sub acei ochi migdalați? Destinul știe...


 Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...