joi, 20 noiembrie 2014

Vânătoarea de promoții


Aventura începuse într-o zi de sâmbătă, zi prin excelență programată pentru cumpărături. Simțea că este una din acele zile norocoase și de aceea, plecase cu zâmbetul pe buze, spre cel mai apropiat supermarket. „Înarmată” cu un cărucior de cumpărături, cu voie bună și determinare, pornise spre vânătoarea de promoții. Știa din reclamele primite prin poștă că, mereu se ivește câte un chilipir pentru cumpărătorii fideli sau o ofertă tentantă la câte un produs. Era optimistă, ca de obicei și a ales prima dată raionul cu brânzeturi, pentru că, fiecare masă avea în componență și brânza.
 Era fan brânză de când se știa, iar sortimentele de mâncare inventate, doar pentru a completa gustul inconfundabil și pufos, a-i adăuga un plus de savoare, erau deliciul familiei: pizza, tartine, bărcuțe din zuccini sau vinete, cartofi copți și umpluți cu brânză, frigărui cu legume colorate, cașcaval pane, ciuperci umplute sau deserturi minunate, erau doar câteva din delicioasele preparate care aveau drept component de bază, brânza. Toți apropiații îi cunoșteau pasiunea pentru brânză și i-o împărtășeau.
Mare i-a fost mirarea când a descoperit în apropierea raionului cu brânză un promoter pus pe șotii, evident un gurmand pasionat de acest aliment, ce ne oferă proteine și calciu. Era un tânăr sexy, înalt, cu voce gravă și ochi verzi, pătrunzători, iar cei din jur, fascinați de jocul lui, nu puteau pleca fără să guste ceva sau măcar să încerce. Cubulețele de cașcaval afumat și brânză stăteau cuminți pe tocătorul de lemn, iar promoterul jongla cu un cuțit pe deasupra lor, pentru a atrage atenția. Eroina noastră se instalase într-un colț al raionului cu brânzeturi și urmărea amuzată acțiunea. Își închipuia cum acele bucățele de cașcaval se topeau în gură și aveau finețea unui unt, iar textura lor cremoasă îi induceau acea stare unică de bine. Amâna momentul pentru a-și construi o strategie sau a distrage atenția, pentru că era de neconceput să nu guste.
Au fost mulți curioși care s-au oprit și au încercat să savureze magicul aliment, dar, majoritatea s-au confruntat cu dependența și testul de rezistență al promoterului inovator, care nu se lăsa prea ușor înduplecat să cedeze din cantitatea ce-i fusese oferită spre prezentare și degustare. Primul a fost omul de afaceri, sigur pe el, cu cravată și costum de firmă, învăluit într-un parfum fin, care a mirosit ușor, delicat, adulmecând fumul de fag și a lansat enunțul că Delaco stă bine pe cașcaval, cum bine știm cu toții!
-          Pot gusta și eu? Sunt fan al cașcavalului Delaco, unul din principalii furnizori de produse lactate și brânzeturi pentru marile rețele de magazine din România, încă de la începuturi, din 1996!
-          Nu mă impresionezi cu amănunte istorice! Trebuie să-mi dovedești fidelitatea și pasiunea ta pentru produs! adăugă jovialul promoter, iute de mână și incoruptibil.
-          Atunci îți voi povesti despre ultimul fel de mâncare cu brânză! E vorba de șnițel de pui cu cașcaval afumat. Secretul e să împăturești pieptul de pui cu cașcavalul și să-l prinzi cu o scobitoare! 
Promoterul, fascinat de descriere a închis ochii și atunci, afaceristul nostru și-a luat porția râvnită, satisfăcut. Următorul potențial client, se plimba de jur împrejur, aruncând ocheade interzise nu numai produsului, ci și promoterului carismatic. Era îndrăgostita veșnică, mereu în căutare de aventură și suspans. Și-a făcut curaj în cele din urmă și s-a apropiat de stand. Se uita afectată spre cubulețele savuroase și a cerut și ea:
-          Se poate să gust și eu? Mă uit de mult la tocătorul plin de cașcaval și nu mă pot abține!
-           Rămâne de văzut domnișoară! Cum îmi dovediți că sunteți fan brânză?
-          Zilnic gătesc folosind brânza Delaco!
-          Care este cel mai de succes fel de mâncare pe care l-ați gătit recent?
-          Lasagna cu carne tocată și cașcaval Delaco! 
-          Ei, da! E un fel de mâncare serios! Cred că voi mai lua o bucățică să-mi treacă pofta!
-          Vă invit să gustați! clipi des îndrăgostita veșnică. Pot să fac și un selfie?
-          Mă mai gândesc! Vă mulțumesc de invitație! vorbi puțin neatent promoterul nostru, la gândul unui selfie, suficient pentru ca îndrăgostita să se bucure de o fărâmă pufoasă de cașcaval.
Imediat intră în scenă familistul convins, însoțit de soție și copii, împingând căruciorul plin de produse și curios din fire. Se opri puțin, cântări din privire produsul și hotărî că merită toată atenția.
-          E un produs nou? întrebă adulmecând familistul.
-          E cremă de brânză de la Delaco, primul strat și după aceea, îți folosești imaginația!
-          Ador sandvișurile cu cremă de brânză cu usturoi și tortilla! Toată familia mea e fană! Dar cubulețele? Cașcaval afumat? Pot degusta și copiii?
-          Nu mă sensibilizezi așa! Mai spune-mi alte bunătăți cu brânză!
-          Brânza e sănătoasă și poate fi reinventată în fiecare anotimp! Asigură familiei mele energia necesară unei zile întregi! Aperitive cu legume și brânză, legume coapte pe grătar, ouă umplute cu legume și brânză, pateuri cu miez de lapte, lasagna, plăcintă, tartine…
-          M-ai convins! spuse promoterul scrupulos și întinse bucățile de cașcaval copiilor pofticioși.
În momentul când adolescenta distrată amatoare de selfie își încercă norocul, s-a apropiat și eroina noastră, convinsă că a găsit o strategie.
-          Aș vrea și eu să gust din cașcavalul afumat! Sunt fan brânză declarat! Promit că porția mea o voi împărți cu tine! Una ție, una mie!
-          Ești abilă! șopti tânărul șugubăț, vizibil impresionat, după o zi plină de aventuri.
Satisfăcută că a găsit abordarea optimă, și-a aprovizionat căruciorul cu o porție generoasă de cașcaval și cremă de brânză, iar vânătoarea de promoții a continuat.


 Articol scris în cadrul Superblog2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...