marți, 4 noiembrie 2014

Parfumul stărilor sufletești

Capitolul 13

Era din nou plecat, nu se știe pentru cât timp, iar amorul meu propriu se burzuluia, cerea mai multă atenție, mai multă iubire, mai multă viață din fiecare experiență trăită. Totul a fost frumos o perioadă, dar fața trufașă a vieții ne-a lovit nemilos și ne-am aruncat prea brusc și imprevizibil în vâltoare. Am mușcat din țărână și am ridicat din nou capul, pentru a rezista privirilor atoateștiutoare, prea reci și secătuite de trăire, din cauza suficienței impuse. De multe ori, suntem nevoiți să înfruntăm presiunile sociale, să fim siguri pe stările noastre, să anticipăm tumultul, să căutăm un nivel al conștiinței demn de omul de rând, autentic, plin de fioruri firești și să trăim. Da! Să trăim! Să trăim printre amintiri, printre oameni, cu tot acel balast pus în cârcă de alții. Secretul e să fii tu însuți, să alegi mereu acea discreție proprie eului tău, să te străduiești să învingi prejudecățile unei societăți mereu înclinată spre trivial. De cele mai multe ori am ales să „îmbrac” un parfum potrivit cu starea mea de spirit sau care să mă transpună în locații exotice sau proaspete, să-mi schimbe tonusul. Așa cum citesc cărți care îmi creează o anumită stare, așa folosesc și parfumuri menite să mă reprezinte, să mă prezinte lumii prin olfactivul divin.
Parfumul pentru mine a fost mereu un univers minunat, o promisiune de a recunoaște puterea volatilului asupra stării sufletești, acele arome și solvenți capabili să redea corpului sau obiectelor din jur un miros plăcut, o amintire sau o senzație. Când porți un parfum nu trebuie să te deghizezi, atunci se revelă starea ta autentică, fără inhibiții sau prefăcătorii, te lași sedus și plutești. Devii una cu parfumul, fiecare cută a trupului e un receptacul de miresme și realizezi că totul în lume are o amprentă olfactivă. Fiecare om are şi este un parfum, care îi imprimă unicitatea, care îl pot face anonim sau îl pot scoate în evidenţă. Există și multe parfumuri online, menite să te ajute să fii feminină, să fii tu.
Vă amintiți parfumul primei iubiri? E inedit! Parfum de inocență, vitalitate tinerească, prospețime, o călătorie a simțurilor și trupului! Un dulce plin de promisiuni, cald și mângâietor și care te exaltează! Mereu l-am asociat cu Dolce a lui Dolce & Gabana, fascinant prin buchetul care te întâmpină și te cucerește: Amaryllis, mosc, cașmir, flori albe, speciale. Inspiră ceva de genul, dolce vita, ca în Sicilia, prima lui casă. 
Apoi, viața mi-a adus un vânt uscat de năzuinţe în nări, cu arome vechi, atât de cunoscute dintr-o „grădină” cândva paradisiacă cu specii nenumărate de flori, insecte, animale, care acum e lăsată în paragină. Simţeam totuşi atingerea diafană a unor aripi pudrate de fluture și cele mai minunate parfumuri originale care mă răsfățau. Să fi fost întruchiparea anilor tinereţii sau doar o fobie agravată de situaţia actuală, dar care îmi oferea şi imaginea reuşitelor şi luptelor proprii? Era parfum plin de migală şi abnegaţie, un parfum al unui eu mai jucăuş şi optimist, era și o aromă încifrată, complexă, plină de mister. Alergam zglobie prin „grădină”, incapabilă să adun, să "culeg" toate acele arome inconfundabile ce-mi compuneau esenţa căutată şi realitatea a reuşit din nou, să-mi azvârle sarcasmul ei usturător în faţă. Dar, sunt aici! Trăiesc! Voi căuta acel parfum potrivit pentru mine! De fapt, cred că l-am găsit! E Bvlgari Pour Femme pentru că exprimă totul prin senzații! E un torent de stări sufletești! Vorbește fără cuvinte, se revelă treptat cu bergamota, frunze de viorele si flori de portocale, apoi apar si accente de mere verzi, mure, piersici si coriandru. Deschiderea este una floral - fructata. In inima lui locuiește iasomia Sambac, culeasă la apus, când aroma acestuia este catifelată în mod romantic, însoțit de crini. Iasomia este urmata de mimoze si, desigur, trandafiri feminini. Notele de bază unesc arome precum iris pudrat si friguros, mosc, lemn de santal, ceai verde, vanilie si cedru. 
Un alt parfum găsit de-a lungul călătoriei a fost cel al sincerității. E un parfum suav cu miresme de cimbrişor şi levănţică, e proaspăt ca parfumul ploii după o vară secetoasă, e pur şi diafan, e iubire nevinovată şi lumină. Sinceritatea presupune dăruire necondiţionată, e un parfum al libertăţii interioare şi are arome ale iubirii împărtăşite şi ale confidenţei pline de încredere. Nu are legătură cu mizantropia sau fuga de responsabilitate. Sinceritatea nu costă bani, nu poate fi cumpărată la un preţ derizoriu ca multe alte nimicuri de consum, există în noi sau nu, ca şi iubirea sau dăruirea. Un parfum sofisticat, dar atât de feminin, așa ca Lacoste Pour Femme

 Voi ați găsit aceste parfumuri?

Articol scris în cadrul SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...