duminică, 9 noiembrie 2014

Magia Internetului

Capitolul 14

Vă mai amintiți perioada dinainte de Internet?  Cea în care socializarea se făcea față în față prin intermediul comunicării cu prietenii, când ne întâlneam afară și ne jucam de-a v-ați ascunselea, prinselea, flori, fete și băieți, rațele și vânătorii, lapte gros și multe alte jocuri care aveau un farmec aparte și încurajau interacțiunea reală. La televizor aveam doar câteva emisiuni de divertisment, Teleenciclopedia, Lumea copiilor sau Albumul Duminical, iar desene animate aveam doar 10 minute, seara, pe Mihaela. Astfel, apreciam mai mult momentele de fericire și eram stimulați să inventăm jocuri noi, să gândim strategii de petrecere a timpului liber, să fim noi înșine.
Totul se petrecea cu autenticitate, era frumos și adevărat. Prietenii aveau preocupări mai intelectuale, cum ar fi lectura, întâlnirile erau pe bune, față în față, emoțiile erau și ele mai intense. Toate informațiile erau căutate în cărți, nu pe Google, se mergea chiar la sala de lectură pentru a fi consultate cărțile unicat.  Erau niște vremuri care îți stimulau imaginația, care te făceau creativ și activ. Se stătea mai mult în aer liber, copiii se jucau mai mult pe afară.
Dar, să nu uităm că Internetul este un loc mistic, plin de tentații și care te ajută să ai informații de-a gata, doar la un click distanță. Te ajută, de asemenea, să fii inventiv, să ai acces la cercetări și informații prin intermediul minunatei invenției de la începutul anilor 90, a celebrului www.woldwideweb.web. Pentru unii e imposibil să se gândească că a existat și altceva înainte de lumea web, înainte de facebook sau tumblr, sau alte rețele de socializare. Nu este vina lor, ei s-au născut în era vitezei și Internetul li se pare cel mai firesc lucru. Internetul este, într-adevăr un nou mijloc de comunicare, rapid și ieftin, un instrument de cercetare, de creativitate, informare și divertisment extraordinar. A devenit indispensabil în viețile noastre.
Dacă de mâine  nu aș mai avea Internet, probabil nu aș mai putea lua legătura așa ușor cu unii dintre prietenii și colegii mei, nu aș mai găsi informațiile necesare slujbei mele așa de repede. Probabil aș lua legătura cu ei telefonic, sau mai greu, iar informațiile le-aș căuta la bibliotecă sau în cărți. Recunosc că transmiterea datelor prin intermediul Internetului este prețioasă și apreciez această evoluție a lumii moderne. Sunt necesare procesoare Intel, hard-disk-uri, SSD-uri și routere performante, iar Magazinul MediaDOT.ro are niște oferte avantajoase. Sunt niște oferte procesoare și oferte hard-disk-uri care nu trebuie neglijate! Pentru toți Internetul a devenit o „dulce” dependență!
Articol scris în cadrul SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...