marți, 11 noiembrie 2014

Aproape de cer

Capitolul 16

Revenirea în mijlocul naturii ne-a făcut bine și eram din nou fascinați de minunățiile pe care ni le oferea cu atât de multă generozitate. Verdele ne întâmpina din nou cu prospețimea lui, iar florile, prin parfumul lor delicat și paleta coloristică ne chemau pe tonalități familiare. Muntele este locul preferat în ultimul timp, pentru că o mână măiastră a pictat peisaje care îți taie respirația, care te îndeamnă să te înclini, să admiri în tăcere și să pleci smerit, fără să deranjezi armonia din jur. Am avut norocul sa călătoresc pe drumuri presărate cu povești și frumuseți mirifice. Avem atât de multe locuri frumoase în țara noastră, care așteaptă să fie explorate.  E o plăcere să urci muntele pieptiș, însoțit de prieteni sau să petreci clipe memorabile  într-o tabără alături de copii. Recunosc că ambele variante sunt provocatoare și am avut șansa să fiu și alături de prieteni sau adulți în cadrul unor reuniuni de tipul team-building și de copii în tabere.
Dimineața, orizontul incert al traseelor îți fac tâmplele să zvâcnească și idei curajoase se profilează, sub forma unor planuri mărețe, pentru ziua ce se arată semeață. E imposibil să nu-ți placă aerul acela curat ce-ți umple plămânii, priveliștile de vis, zgomotul firesc al  naturii, cu păsările, animalele, râurile ei, precum și vântul ca fond muzical. Atunci începi să apreciezi liniștea aceea primordială ce te îndeamnă la meditație, care te face mai curajos și inventiv. Astfel, sejururile cu prietenii sau taberele cu copii, devin un must-have în programul tău.
Însă, un regret tot am. Nu am reușit încă să ajung la Straja, unde am auzit că este minunat. Deja îmi imaginez un team-building cu bloggerii în iarna aceasta și foarte curând cu unii dintre colegii mei, în cadrul unor cursuri de formare. Locația am auzit că este pitorească și am văzut și din galeria foto a Vilei Alpin că merită vizitată. 
Deja mă văd pe terasa aceea din fața vilei întâmpinându-mi colegii și oferindu-le detalii despre cazare, trasee, programul zilnic și locuri de vizitat.
 Sunt convinsă că voi reveni ulterior și cu copiii ce-i am sub îndrumare, într-o tabără sau cantonament la Straja, pentru a gusta din delicioasele mâncăruri ale gazdelor și pentru a aprecia frumusețea împrejurimilor: Platoul Soarelui, Vârful Straja, Circuit Valea Brăița, Cascadele Brăiței, Pasul Vulcan, cetăți, biserici, mănăstiri, Sarmisegetuza Ulpia Traiana, Muzeul Țării Hațegului, rezervația de zimbrii și multe altele. Sunt tot mai convinsă că un team-building la Straja este cea mai bună alegere, pentru că, din documentarea pe care am făcut-o, mi-am dat seama că acolo, Dumnezeu a sădit semințele bucuriei, frumuseții, ale regăsirii de sine. E într-adevăr un loc unde te poți regăsi, unde poți să-ți încarci bateriile cu energie în stare pură. Exact acest lucru te copleșește încă de la început la munte: puritatea și simplitatea firească a fiecărui lucru așezat în drumul tău. Acolo ești mai aproape de cer, de Dumnezeu.
Discuții în mijlocul naturii, pe cărările muntelui, pe trasee organizate, tiroliana, raftingul, escalada, paint ball-ul sau activitățile speo sunt doar câteva alternative de petrecere a timpului liber la Straja. Iar cazarea la Vila Alpin *** satisface toate exigențele: restaurant propriu cu mâncăruri tradiționale,  centru de închirieri echipament sportiv, centrală termică și apă caldă permanent, sală de conferințe, internet wireless.
Cred că și copiii care vor merge cu mine vor fi la fel de entuziaști, pentru că totul este foarte bine organizat, iar o tabără la Straja sau un cantonament se transformă cu ușurință într-o amintire memorabilă. Program de trasee zilnic, Parc Aventura, tiroliană, discoteci și petreceri, sunt sigură că vor fi încântați și își vor dori să revină.
 Iarna, pârtiile de schi sunt foarte aproape de Platoul Soarelui. Peisajele se schimbă, dar impresia este tot una plăcută. Gazde generoase, ospitaliere, un cadru natural de vis, motive suficiente pentru a vizita Vila Alpin *** Straja!

Ne vedem acolo, bloggeri!

Articol scris în cadrul SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...