duminică, 26 octombrie 2014

Un plan viabil

Capitolul 9

Începutul unei noi aventuri printre cuvinte și gânduri se profila timid, iar mugurii unor dorințe se profilau semeți în aburul difuz al zorilor de zi. Stăteam pe banca din fața cabanei meditând la evenimentele trecute și mi-am spus: gata! E timpul să te bucuri de viața ta, e timpul să fii mai aproape de fericire!
 Am înțeles, mai greu, ce-i drept, că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț. Cât ești tânăr și simți pulsând energia în tine la cote inimaginabile, îți este dificil să te închipui neputincios și doborât de o boală. Ai impresia că totul din jur este la dispoziția ta, iar universul complotează, doar pentru a te răsfăța pe tine. Dar, vin zile în care soarele parcă nu mai strălucește cu aceeași intensitate, când încep să dispară rude apropiate ție, când faci cunoștință cu realitatea dură, aceea în care moartea are rolul de a te face responsabil, de a-ți deschide ochii și de a te face să alegi mereu prevenția și securitatea în fața incertitudinii și neputinței. Posibilitatea de a te descurca într-o lume setată doar pe lucruri materiale, pe repede și acum, este tot mai incertă, pentru că totul pe lumea aceasta este trecător, efemer. În momentul în care înțelegi că nu ești decât o „umbră trecătoare”, o frunză în vânt și trebuie să trăiești cât de bine poți, începi să cauți răspunsuri, soluții pentru ca totul să fie cât mai suportabil. Cauți alternativa pentru o viață lipsită de griji inutile.
La fel ca mulți alții și eu am pierdut niște ființe dragi mie și mi-aș fi dorit să pot face mai multe pentru ei, să le fac trecerea mai ușoară, să-i ajut să beneficieze de niște condiții decente în spital sau chiar acasă, cât timp au fost bolnavi. Atunci când ești bolnav îți dorești să simți acea protecție, încredere pe care doar halatele albe din jur le pot asigura, iar lipsa banilor este un alt stres suplimentar de care nu ai nevoie în acele momente critice pentru viața ta. Era greu de imaginat că va exista posibilitatea de a găsi un partener de cursă lungă, un expert în asigurări de sănătate așa cum este MediHelp International din 1999. „Sănătatea e comoara cea mai prețioasă și cea mai ușor de pierdut, totuși cea mai puțin păzită” spunea Emile Augier, dramaturg francez și sunt total de acord. Recunosc că m-aș fi simțit mult mai în siguranță, dacă și eu aș fi beneficiat de o asigurare de sănătate privată atunci când am fost internată prin spitale. Problemele de sănătate nu te întreabă dacă ai bani sau nu, ele apar mai ales după o anumită vârstă și mi-a devenit tot mai clar că o asigurare de sănătate mă poate salva de povara plății integrale în cazul unei intervenții chirurgicale, a unei internări inopinate, a unei urgențe. M-am informat cu asiduitate și am aflat că există planuri create special pentru fiecare dintre noi și familia noastră pentru a plăti lunar o sumă ce poate fi acoperită integral sau parțial de angajatorul nostru. Mi-a devenit și mai clar faptul că o asigurare privată de sănătate de la MediHelp International este o investiție pe termen lung pentru viitorul tău. Poți scăpa de grija cheltuielilor de spitalizare și a altor costuri asociate, poți beneficia de acoperire internațională, de îngrijire medicală oriunde în lume, asistență medicală în ambulatoriu, evacuare aeriană, servicii de transplant, acces la orice clinică din lume, acoperirea tratamentului pentru cancer, cu servicii de urgență 24/7, ceea ce este miraculos. Limita de acoperire este mai mică de 1 milion de euro pe an de membru.
Planul de asigurare de sănătate care mi s-au potrivi cel mai bine ar fi MPH Essential pentru că este cel mai competitiv, cu o acoperire europeană, cu prețuri pornind de la 1,6 euro pe zi, toate serviciile oferite fiind până la o limită anuală de 500. 000 euro de persoană. Beneficiile de care te poți bucura încheind această asigurare de sănătate sunt nenumărate: servicii de ambulanță, cazare într-o cameră privată cu mese incluse, proceduri de diagnosticare, cazarea într-o unitate de terapie intensivă și serviciile personalului medical începând de la medic până la asistentă, chirurgie ambulatorie, terapie post-spitalizare. Un alt avantaj care nu este de neglijat, este acela în cazul în care persoana asigurată este un copil cu vârsta sub 16 ani, este inclusă și cazarea pentru un părinte. Cheltuielile pentru intervenții chirurgicale, inclusiv anestezie și cazare sunt acoperite de MPH Essential, până în 30 000 de euro.
Un alt plan de sănătate original este MediHelp Superior Plan care acoperă serviciile medicale și de spitalizare până la limita generală a poliței care este de 2.500.000 de euro pe an, cât și acoperire în afara zonei geografice, un produs nou, marca MediHelp International. Ceea ce este uimitor este modul în care acest plan de asigurare de sănătate internațională te ajută să depășești atât neplăcerile ce țin de spitalizare cât și cele legate de ambulatoriu, 100 % acoperite, îngrijire pe perioada maternității, cât și noului născut și multe alte beneficii.

Gândurile se hazardau spre un liman greu de depășit, acela al subconștientului, mereu treaz, care-și striga cerințele ca o inchiziție. Dorința aceea oarbă de a alege protecția, de a fi salvată, s-a materializat sub forma unei întrebări adresate prietenilor încă somnoroși ce veneau pe băncuță lângă mine:
-          Voi ce plan de sănătate ați alege?
Bineînțeles că ei nu știau de viforul din interiorul meu și erau tentați să-mi pună o etichetă improprie, de aceea am început să dezbat subiectul cu voce tare, aducând toate argumentele în discuție. Pe sub ochi oblici și frunți încă pline de vise, s-a conturat un plan viabil, de cursă lungă, spus răspicat și clar, cu voce răsunătoare, de data aceasta. Luasem hotărârea să am grijă de sănătatea mea…


Text scris în cadrul SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...