joi, 23 octombrie 2014

Simplitatea alegerii

Capitolul 8

Grupul de prieteni s-a instalat în fața noastră încercând să ne mobilizeze către un traseu plin de obstacole și peripeții. De ceva timp se vehicula ideea că într-o locație apropiată se află un parc de distracții, de aventură. Toată lumea a convenit să-și ia curajul la purtător și să-și elibereze imaginația, pentru a fi protagonistul unor provocări noi. Din nou, am ales simplu și totuși responsabil.
Chiar de la răsărit se lansaseră ipoteze fanteziste ce vizau strict scenariul ce cuprindea o călătorie de neuitat, în căutarea unei doze de distracție intensă. Planurile au fost făcute, toți ne-am urcat în mașini și am plecat spre acel parc ce promitea atât de multe aventuri. Eram extrem de incitați la gândul că vom escalada obstacole, vom survola peisaje mirifice de la înălțime și ne vom testa limita de rezistență. În funcție de abilitățile fiecăruia, traseele aveau un nivel de dificultate gradual, de la ușor la dificil. Fiecare și-a concentrat atenția spre traseul dorit, odată ajunși acolo. Escalada sau coborârea în rapel au fost preferate de majoritatea, iar cireașa de pe tort a fost tiroliana.
După ce am petrecut câteva ore relaxante, într-un mediu feeric, am hotărât să mâncăm. Condițiile de acolo îmbinau perfect clasicul cu modernul. Spațiile erau intime și ofereau un maximum de confort, ceea ce ne-a încurajat să reținem locația, pentru a reveni. Am fost serviți ireproșabil, iar curățenia din jur ne-a oferit un sentiment de siguranță inedit, cum numai acasă am simțit. Ce ne-a impresionat și mai mult a fost prezența unui prosop de hârtie la fiecare masă, în plus față de șervețelele frumos ordonate.

 Acest aspect a stârnit o mică polemică în grupul nostru, referitoare la utilitatea și igiena pe care o oferă aceste prosoape de unică folosință. Unii au susținut sus și tare că cea mai bună metodă de a ne șterge pe mâini fără a ne infecta cu microbi este utilizarea unui produs de unică folosință. Chiar au fost aduse în discuție aspecte hilare, dar utile în același timp referitoare la prosoape pliate, hârtie igienică, produse de igienă și curățenie sau producători de hârtie igienică recunoscuți pentru seriozitatea lor. 

Cel mai vehement s-a susținut că aceste produse sunt la îndemână, utile și păstrează mâinile curate după spălarea lor, printr-o uscare rapidă. Unul dintre băieți, mai bine informat decât noi toți, chiar a specificat faptul că prosoapele de hârtie usucă mâinile în proporție de 96% după doar 10 secunde, iar de 99% după 15 secunde, lucru care face imposibil transferul de microbi. Uscătoarele de mâini cu aer cald sau rece, ori prosoapele clasice din material textil cresc riscul de contaminare cu microbi și bacterii. Subiectul uscătoarelor s-a extins, precizându-se că ele nu fac decât să răspândească microbii în aer, iar ceea ce căutăm noi e să ne ferim de ei. În plus fac și zgomot și sunt și mai costisitoare decât prosoapele pliate de unică folosință. Ce este mai grav e că sunt un focar de infecție, mai ales că nimeni nu are răbdare să stea 45 de secunde ca să-și usuce mâinile complet, așa cum ar trebui. Igiena mâinilor este foarte importantă, iar boli de genul hepatitei sau diverse infecții ale pielii se pot dezvolta dacă găsesc terenul prielnic. În cele din urmă, toată lumea a recunoscut eficacitatea îndepărtării bacteriilor prin simpla folosire a unui prosop de bucătărie de unică folosință. Chiar una dintre prietenele noastre a recunoscut că are un stoc impresionant de role acasă, pentru că niciodată nu sunt de ajuns. Simplitatea alegerii unui produs eficient poate face diferența între sănătate și boală.
După ce am dezvoltat și alte subiecte interesante, cum ar fi viitoare concedii și locații inedite, ne-am promis că vom reveni acolo, pentru că, ne-am simțit ca acasă, răsfățați și iubiți.
Articol scris în cadrul SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...