marți, 28 octombrie 2014

Întoarcerea acasă

Capitolul 10

Alergam de ceva timp prin centrul orașului și privirea mi-a fost atrasă de strălucirea unei mașini surprinzătoare prin aspectul compact și design-ul modern. Deși aveam alte planuri, am luat inițiativa ad-hoc, să urmăresc acel bolid plin de nerv prin oraș. Se strecura surprinzător pe toate străzile acelea pline de neprevăzut, iar mersul ei silențios îmi stârnise și mai mult curiozitatea. Parcă era una din acele prințese de la bal, ieșite prima dată la rampă, înconjurată de acel mister caracteristic. Era genială în oraș, se descurca prin ițele greu încâlcite ale străzilor, iar nota de jovialitate pe care o degaja era definiția aventurii în stare gemă. Simțeam furnicături pe spate și fiori în ceafă, simțeam că e ceea ce-am căutat de atât de mult timp. Îmi venea să strig: m-am îndrăgostit! Care e numele tău frumoaso?
 Știam câteva scurtături secrete și chiar am reușit să ajung în fața ei de două ori, grație cronometrării și mobilizării mușchilor, iar în momentul în care șoferul stilat s-a oprit în fața unui restaurant celebru, am avut ocazia să-mi recapăt respirația. Jogging-ul căpătase un nou sens, se adăugase un pic de aventură și întâlnirea cu acea mașină mă hipnotizase, mă transformase într-o victimă a propriilor simțuri. M-am apropiat de acea minunăție, pentru a-i admira formele de felină, iar sigla Toyota mi-a adus un zâmbet larg pe față. Hipnoza era de înțeles, mai ales că noul Yaris, apărut la începutul lui octombrie pe piață, reușise să-mi coloreze visele. 
Uitasem total că nu aveam nici costumația potrivită, nici abordarea necesară și înconjuram fascinată Yarisul acela roșu ca dragostea, fără să țin cont de faptul că lumea mă privea dezaprobatoare. Eram în lumea mea, unde mă simțeam fericită, mai ales că îmi găsisem partenerul potrivit de călătorie. Tânărul care oprise la restaurant mă fixa prin ferestrele larg deschise, amuzat, dar eu nu aveam ochi decât pentru Yaris. Eram atât de entuziasmată, încât nu am auzit când tânărul se apropiase de mine.
-          Vă place noul Yaris? mi-a aruncat întrebarea plin de sex-appeal, tânărul cuceritor.
-          E chiar atât de evident? am reușit să spun.
-          E clar atunci că o să vă bucure concursul de materiale foto-video care este în derulare. Toți iubitorii de călătorii și mașini au fost entuziasmați!
-          Ce concurs? am întrebat contrariată…
-          Concursul „Yaris, în orașul tău”! Putem discuta înăuntru detaliile, bineînțeles dacă doriți!
Mă uitam siderată la acel tânăr în costum, plin de tact și determinare și am reușit să spun doar:
-          Nu cred că am costumația potrivită!
-          Lucrul acesta nu este un impediment! Patronul este un bun prieten de-al meu și sigur nu vă va crea probleme.
-          Știți, eu făceam jogging, iar apariția acestui Yaris m-a vrăjit total! Am venit după el ca și cum m-ar fi prins în niște mreje! Chiar nu-mi explic ce mi s-a întâmplat! E prima dată când urmăresc o mașină prin oraș. Sunt ușor stânjenită!… adaug puțin precipitată.
-          Nu este nevoie să vă scuzați! Mă bucur că ați venit și vă pot oferi și alte detalii la fel de surprinzătoare ca și apariția mașinii! zâmbi degajat și curtenitor bărbatul misterios.
Eram hotărâtă să trec peste limitele autoimpuse, să ies din zona proprie de confort și am răspuns:
-          Haideți să intrăm! Ce se poate întâmpla? Chiar vreau să aflu detalii despre această mașină!
-          Vă pot oferi mai mult decât detalii! Vă pot facilita un test drive la unul din showroom-urile din oraș!
Surescitată la maximum m-am așezat la o masă lângă fereastră și așteptam noutățile ca un copil în ziua de Crăciun.
-          Permiteți-mi să mă prezint: sunt John Smith unul din reprezentanții firmei Toyota!
-          Vai, ce norocoasă mă simt! Nici prin gând nu mi-a trecut astăzi dimineață că voi avea așa surpriză! Ahh, eu sunt Lili Tell, îmi pare bine de cunoștință!
-          Asemenea! Cum vă spuneam, în perioada 13 octombrie – 10 noiembrie se desfășoară un concurs care presupune originalitate din partea participanților, pentru că sunt nevoiți să surprindă noul Yaris prin fotografii sau videoclipuri, iar acestea trebuie să exprime fericirea lor la volan.
-          Sună interesant! Știu sigur că unii dintre prietenii mei vor încântați de acest concurs!
-          E simplă procedura, iar înscrierea se face în contul propriu pe toyotamea.ro! Câștigătorul va avea parte de o călătorie inedită în Franța, localitateaValenciennes la fabrica Yaris, pentru un week-end întreg, unde  va afla secretele mașinii: Behind the Scenes. E o călătorie all-inclusive: transport, cazare, masă.
-          Incredibil! Nici nu-mi vine să cred! Și nu trebuie decât să fim în preajma noului Yaris 2014, prin oraș, în ipostaze creative, nu-i așa?
-          Chiar așa! Lângă clădiri emblematice pentru oraș, personalități locale sau orice altă ipostază cu semnificație sentimentală de exemplu…
-          Zilele trecute mi-a rămas întipărit și noul slogan în minte: Genial în oraș, fericit oriunde! Trebuie să-mi anunț prietenii neapărat, în timp util, pentru a se înscrie! E o ocazie unică! Ce premii mai sunt?
-          Doi câștigători vor fi desemnați prin tragere la sorți, câte unul pentru fiecare categorie, iar al treilea premiu „Genial oriunde” va fi acordat prin votul juriului celui mai original și semnificativ video.
-          Îmi place inițiativa celor de la Toyota! E mană cerească pentru spiritele libere, rebele sau cele de artiști!
Lumina se juca printre faldurile perdelei și iriza culori pastelate peste cearceafurile albe și pline de parfum de mosc. Visasem frumos, iar acum știam ce am de făcut! O plimbare cu noul Yaris și bineînțeles o informare a tuturor prietenilor mei… Ce vis frumos! Acest vis îl resimțeam ca pe o întoarcere acasă! Poate deveni realitate acea călătorie în Franța! De ce nu?


 Articol scris în cadrul SuperBlog 2014!

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...