joi, 9 octombrie 2014

Go Fun Yourself

Capitolul 2

Go Fun Yourself

La început am avut reticențe, dar ulterior nu am regretat alegerea făcută. Chiar în momentul în care soarele învăluia întinderea albastră-verzuie a lacului din apropierea cabanei, iar sclipiri jucăușe se topeau pe luciul apei, aruncând săgeți spre coroana compactă a munților, am înțeles clar că trebuie să mai rămân. Simțeam că mi-a fost acordată încă o șansă.
fotografii personale
Prietenii alături de care am depănat amintiri și am lansat idei, erau pregătiți deja să povestească noi aventuri și mă ispiteau și pe mine să particip la un nou val de emoții. Mi-am luat cafeaua și am ales masa din fața cabanei, unde o priveliște idilică se desfășura ochilor, încă somnoroși. Firele subțiri ale cascadelor se despleteau de pe creștetele înalte ale vârfurilor stâncoase, până la poalele verzi ale pășunilor. Sufletul meu încă tânăr, își căuta refugiul în inima munților, iar după o scurtă incursiune pe cărările pline de povești, am început să vorbim despre acele timpuri care ne-au bucurat, care ne-au marcat creșterea.
fotografii personale
Entuziasmul și trepidația acelor ani ne-au transformat din nou în tinerii nebuni și avizi de nou, cu bucurie de viață și cu o doză considerabilă de adrenalină, de nerăbdare. Râsete zgomotoase acopereau valea și munții zâmbeau și ei în barba lor stufoasă, atunci când vântul arunca rafale răcoroase peste frunțile înfierbântate ale veselilor interlocutori.
- Încep cu imensă bucurie să povestesc despre tinerețea mea! Perioada de distracție din anii tumultuoși m-au făcut să smulg o mână de noroc vieții și acum pot rememora... spuse Rebecca entuziasmată. Am tot ce-mi doresc! O casă, un soț, copii și o carieră de succes.
- Nu toți au fost așa norocoși ca tine! Privilegiul acesta îl au doar câțiva aleși. Se pare ca ai consumat din ambrozia zeilor, iar viața ți-a dat aripi spre un noroc statornic! se amestecă în vorbă și Larisa.
- Ce vrei? Să-mi pară rău? Am dreptul să fiu egoistă, pentru că viața m-a încercat de prea multe ori! Am fost o învingătoare, doar pentru că spiritul mi-a fost camarad de nădejde! Haideți să povestim despre tinerețe, despre libertate și frumos! încercă să detensioneze conversația Rebecca.
- Ce anume? Nebuniile? zâmbi Abigail cu subînțeles.
- Da! Da! răspunseră în cor băieții, cu ochii ieșiți din orbite.
- Poate nu toată lumea are curajul și starea necesară să împărtășească din micile lor nebunii! aruncă din vârful buzelor replica, Dan.
- Ce anume nu-ți asumi? Aventurile sau nopțile pierdute, fructul oprit sau regretele? atacă mișelește Michael, cu o privire inocentă.
- Nu vreau să intru în polemici, dar ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas, ca să parafrazez o replică dintr-un film! completă Dan, vizibil transpus...
- Eu, unul, îmi amintesc cu drag de prima dragoste a mea! spuse și Steve. Tot grupul murmură și vociferă, iar câteva fluierături au întărit faptul că spiritele se încinseseră și s-a dat startul la presupuneri.
- Nu cred ca ați înțeles! Mă refer la prima mea mașină! Tata mi-a făcut-o cadou și a fost dragoste la prima vedere! Sunete dezaprobatoare au secondat dezvăluirea lui Steve. Însă, ceva din vocea lui gravă le-a impus respect. În plus, pasiunea cu care începuse să povestească, le-a stârnit curiozitatea și au început să asculte.
- Eram un flușturatic de 18 ani, care credea ca toată lumea e la picioarele lui. Primisem cadou noul Aygo, un stil inconfundabil al celor de la Toyota, cu un design îndrăzneț și promisiuni nelimitate în ce privește personalizarea. Era neagră ca o panteră și totul la ea striga: Go Fun Yourself! Atât la exterior, cât și la interior! Am adorat-o din prima clipă! Era definiția libertății și a spiritului tânăr. Era amanta mea secretă și cea care mă însoțea în toate escapadele mele nocturne! Sprintenă și voioasă ca mireasa la măritiș, a fost și cea care mi-a scos-o în cale pe Lili. Într-un cuvânt, steaua mea norocoasă! Mi-a pus imaginația la grea încercare prin opțiunile nelimitate, iar fața ei drăguță era vizibilă , deci remarcată de toată lumea.
- Pe unde ai mers cu ea? întrebă curios Michael.
- Primul an a fost cel mai aventuros! Am ales trasee solicitante la munte și la mare, iar cursele prin oraș erau pline de suspans. Atunci era să o calc pe Lili, chiar pe trecerea de pietoni, iar după perioada fireasca de tatonări, am ajuns să o plimb pe cea care îmi furase inima iremediabil.
- Sună a telenovelă! La început situație tensionată, iar apoi dulcegării... Hai, spune acum secretul, să luăm și noi aminte! Cum ai cucerit-o, de fapt? participă și Ben la discuție, tot numai zâmbet.
- Cu ajutorul mașinii! Aygo a fost ingredientul secret! Timpul petrecut împreună a fost de calitate! Mașina m-a ajutat să-mi înving temerile inerente înaintea primei întâlniri, să-mi ascund cu grijă tremurul mâinii, să fiu un curajos nebun, dornic să alerge la granițele imaginarului. Îmi amintesc că prima ieșire împreună a fost la onomastica celui mai bun prieten al meu și tot drumul am simțit că plutesc, că o magie sofisticată mi-a adus în cale acest noroc, cu dimensiuni compacte, design inteligent și foarte spațios la interior.
- Este o mașină performantă! M-am interesat de toate aspectele tehnice, pentru că vrem să ne luăm și noi una! completă Michael
- Adică ce aspecte tehnice? întrebă zeflemitor Dan, care era mai preocupat de culoarea lichidului din pahar, în acel moment...
- Vrei să ți le spun eu sau îl lăsăm pe Steve să povestească?
- Îmi place mai mult stilul lui Steve! No ofense! punctă Dan.
- În regulă! Ce vreți sa știți? Motorul e în trei cilindri, cu cinci trepte, cu o respirație de gazelă stilată! E distractiv de condus tocmai pentru că răspunde ușor la comenzi și suspensia a fost îmbunătățită! Emisiile sunt reduse, la fel și combustibilul consumat! Costurile de întreținere sunt mici, iar faptul că se strecoară cu ușurință datorită cercului de bracaj de 4,8 metri, o transformă în visul oricui! Nici un drum nu e prea îngust pentru ea!
- E clar că ești îndrăgostit! spuse malițios Ben.
- Băieți, eu doream să aud povestea de dragoste, nu detalii tehnice! Zău așa! se plânse Abigail.
- Lili, cum a fost până la urmă? Steve a început cu tehnica și s-a rupt vraja! Hai, povestește-ne!
- Cu o singură condiție! spuse Lili.
- Care? Care? se întrecură în cor fetele...
- Să povestiți și voi după aceea!
- Bine! Dacă, doar așa aflam ce vrem, s-a făcut! promise Larisa.
- A fost o perioadă de nebunii! Era majoratul tuturor colegilor și prietenilor, iar noi veneam la volanul acelui Aygo! Vă dați seama ce invidii și discuții stârneam! Era distracția noastră preferată să jucăm câte un rol la fiecare ocazie ivită. Ba eram actori afectați, în căutare de contracte bănoase, ba eram fiul și fiica unor mahări și ne comportam conform tipicului, ori încercam să jucăm rolul unor celibatari faimoși puși pe șotii. Eram atracția tuturor zilelor de naștere! Fără noi, nu era pachetul complet! Împrăștiam praf magic peste tot! Escapade la munte, la mare, petreceri nenumărate! Degeaba spuneți voi, dar tocmai tehnica impresiona pe majoritatea, pentru că e o mașină cu multe surprize: light guides, daytime running lights, front fog lamps, senzor pentru aprinderea automată a farurilor și rear-view camera. Denumirea în engleză era un alt atu, pentru că puteam să dovedim abilitățile noastre lingvistice.
Și nu vă faceți iluzii că i-a fost ușor domnului Steve să mă cucerească. Am terminat liceul cu bacul necesar, apoi facultatea, iar după ce eram siguri de niște servicii, am făcut pasul... Însă, dragostea a fost liantul ce ne-a unit mereu și ne-a crescut frumos, zic eu! zâmbi Lili, vizibil emoționată.
- E o mașină silențioasă și grațioasă care m-a făcut să-mi găsesc echilibrul ori de câte ori am plecat la drum! Fie el drum cu asfalt sau drum de viață! completă Steve depunând un sărut pe fruntea lui Lili.
Atmosfera se destinse, iar secrete bine păstrate păreau a se ivi de pe buze roșii și hotărâte.


Articol scris în cadrul SuperBlog 2014.

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...