duminică, 12 octombrie 2014

Pe firul Ariadnei

Capitolul 3

Pe firul Ariadnei

Cu al Ariadnei fir, / însemnam întinsul- / pentru când ne-om părăsi/ albul, paradisul.” Lucian Blaga, „Cântecul brumelor, urmelor”

Profitam de răgazul pe care acel moment de neatenție, ce mă putea costa viața și pe care șansa mi-l oferise generoasă. Înconjurată de verdele din jur încercam să mă regăsesc. Căutam ocazia să fac ordine în subconștientul meu plin de reziduri și să găsesc acel perpetuum mobile, acel ax, motor care ne împinge să mergem mai departe, să facem cele mai bune alegeri, să fim noi înșine. Munții din jur m-au ajutat să găsesc acel fir al Ariadnei și să-l urmez pentru a ieși din labirintul vieții mele. Din nou îmi era partener cafeaua de dimineață. Din nou se perindau prin fața mea clipe efemere din propria existență și iarăși răspunsurile întârziau să apară... Au meritat eforturile, a meritat călătoria? Cu siguranță! Nu mai eram aceeași dacă nu eram călită de focul acelor încercări. Iubirea și speranța mi-au fost sprijinul și scăparea! Ce s-ar fi întâmplat dacă nu erau ele?
Cred că toți avem întrebări rostite sau nu, dar important este ca ele să nu stagneze evoluția noastră. Suntem ființe cu puteri nebănuite, însă ele trebuie descoperite.
O nouă dimineață mijea la orizont împrăștiind culori pastelate pe cerul azuriu. Mănânc din fugă ceva și alerg spre locul de muncă. Nici nu știu când a trecut timpul. Plecată devreme pentru a mă confrunta cu provocările serviciului, uit ce este mai important. Uit de mine, de familie și încep să caut remedii pentru acest du-te vino repetitiv, o ieșire din matrix, când timpul îmi permite. Îmi amintesc de Colop, cu zâmbetul ce se întinde pe față ca o foaie de plăcintă. O personalizare a Printer-ul G7 mi-ar aduce un moment de respiro în mijlocul agitației și ar fi o ieșire din labirint, din rutină. Ramă albă, ramă neagră, fereastră ImageCard ușor detașabilă, tușiere îmbunătățite, sistem de prindere la înlocuire, bandă de protecție, inserare directă a tușierei, asamblare super rapidă, stabilitate a amprentei, cu o zonă extinsă de promovare, oportunitate de marketing, personalizare business sau personalizare a utilizatorului privat, așa cum vreau eu. Un vis devenit realitate! O ștampilă plină de personalitate, cu design atrăgător, frame concept patentat, optimizare a stocurilor și poziționare precisă a amprentei. Sunt multe ștampile, dar nici una așa de atrăgătoare, pentru că o pot personaliza după bunul plac și e compactă si robustă. Fiecare zi ar putea însemna o nouă amintire, o nouă „plimbare” printre momente memorabile. Ce ar fi oportun să folosesc pentru a-mi însenina ziua? Au fost multe momente care m-au ajutat să cresc ca om, dar cele în care am pășit pe propriul drum alături de un alt om, sau atunci când am descoperit frumusețea în mijlocul naturii, când am botezat copii sau am cununat alți oameni au fost printre preferatele mele. Ele ar arăta cam așa:


Drept motto-uri ar fi: Iubesc viața!Îmi iubesc familia! Sunt fericită când aduc fericire! Sacrificiul de sine e considerat de unii drept slăbiciune, dar pentru mine reprezintă un ideal. Lumina din fiecare strălucește mai puternic când iubirea e prezentă. Dacă iubirea nu mai există, ceva din tine se ofilește, nu mai crezi în miracole sau șanse acordate, nu mai ești cel care ai fost proiectat să fii. Câte obiecte din jurul nostru pot face salturi de la concret la imaginar, din exterior spre interior, doar prin simpla lor întrebuințare? O simplă mișcare lină te poate transpune în mijlocul aventurii, te poate ajuta să te descoperi, să fii tu însuți. Credeți că e ușor?

Articol scris în cadrul SuperBlog 2014!


Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...