marți, 21 octombrie 2014

Aventura de a fi tu însuți

Capitolul 7

 

Fumul difuz din inima munților împrăștiat peste vârfuri de brazi, culorile de pe coama lor pictate în nuanțe ce doar visul le are şi parfumul amărui al toamnei pline, vestea un nou început de octombrie, încărcat de tot atâtea promisiuni îndrăzneţe.
Este ştiut că orice început are în el încărcătura aceea pozitivă, aerul acela bogat în arome feerice şi încet, apare şi curajul necesar pentru a încerca explorarea.
Acest octombrie a fost blând, calin, solar şi ne-a alintat cu temperaturi calde, aproape de vară, ne-a oferit vise colorate cu frunze scorţoase, cu parfum de papirus vechi, drept răspuns la rugămințile noastre, atunci când şi-a extins paleta cromatică peste tot în jur, flirtând cu noi. Evident că, în aceste momente nu poţi fi atât de insensibil încât să te ascunzi în spatele unor pereţi reci sau a unui monitor impropriu. Când soarele îţi zâmbeşte radios la fereastră, preferi şi alegi să ieşi în aer liber, să colinzi aleile împodobite cu covoare multicolore, să inspiri şi să expiri, să fii pur şi simplu.


Toamna are un farmec irezistibil, cerul are nişte culori filtrate, de vis, soarele te mângâie blând pe frunte, vântul se joacă zburdalnic prin păr, iar când ploaia şi frigul ne alungă de pe străzi, putem privi melancolici de la fereastră valsul amețitor al frunzelor, alături de o cană aromată de ceai şi de o carte bună.
Exact acest lucru l-am preferat în această toamnă! Să fiu, pur si simplu! Să mă integrez în tumultul naturii și să recunosc semnele unei aventuri inedite! Aceea de a fi eu însămi! Întâmplarea a făcut ca drumurile să mi se abată și printr-un parc de aventură! Senzațiile trăite sunt unice, iar faptul că reușești să iesi din zona proprie de confort, este cred, cea mai mare realizare. Deși ai instructori care te supraveghează și îți oferă tot echipamentul de siguranță, trebuie să-ți învingi propriile temeri legate de înălțime sau de gânduri nu tocmai potrivite pentru o tiroliană sau o incursiune prin pădurea plină de neprevăzut. 

 
Nu mă înțelegeți greșit! Sunt o iubitoare a muntelui de când mă știu, iar aventura pe cărările pădurii, pentru a descoperi frumuseți smălțuite ale naturii, este ca aerul pe care îl respir! 

Înălțimea îmi ridică ceva probleme, dar cu puțină perseverență și spirit de inițiativă, devin imună și sunt sigură că îmi pot depăși limitele. De aceea, atunci când am auzit de Parcul de Aventură de la Straja, mi-am propus să ajung acolo cât mai repede! Oferta celor de la vila Alpin este mai mult decât tentantă, iar un sejur la Straja poate fi un remediu contra relelor de orice fel. Aer curat, priveliști memorabile, amintiri pentru o viață, ce îți poti dori mai mult? Relaxarea în mijlocul naturii și provocările nenumărate prin trasee pline de suspans și încărcate de noutate sunt motive suficiente să-ți învingi orice fel de anxietate. 

Amplasarea într-un cadru natural deosebit și atuul de fi lângă pârtiile de schi iarna, dar și existența Parcului de Aventură la doar câteva minute de mers pe jos sunt alte motive la fel de viabile pentru a petrece clipe minunate acolo. De obicei călătorim cu prietenii și aventura este și mai palpitantă atunci când ai susținători. Unul dintre ei îți face galerie asiduu, altul te imortalizează, unul te ajută cu sfaturi pentru a depăși mai repede obstacolele, altul te urmărește cu privirea lui protectoare. Oricum, știi că vei fi aclamat atunci când vei reveni lângă ei! Nu mai spun de senzațiile trăite într-un team-building la Straja. Vila Alpin oferă și ocazia de a participa la cursuri sau conferințe prin spațiul oferit, iar timpul liber ar putea fi exact remediul de care ai nevoie dupa o zi solicitantă. O vacanță la Straja este o evadare din cotidian, o experiență de neuitat pentru toată lumea, indiferent de vârstă! 
Numai gândul că vântul s-ar putea juca prin părul meu, iar foșnetul frunzelor mi-ar putea însoți emoțiile, șoptindu-mi balade blânde de toamnă sau cântece de haiducie din inima munților, sunt suficiente îndemnuri pentru a mă descoperi. Aventura de a fi tu însuți în orice împrejurare, este o provocare și mai mare, iar aerul tare de munte îți poate limpezi mintea mai bine și atunci vei vedea lucrurile într-o altă lumină! Mai luminoasă și mai plină de autentic! Mai aproape de tine! Recunosc că mi-am dorit și eu un sejur la Straja unde să fiu alături de bloggeri, iarna trecută, dar nu a fost să fie! Sunt convinsă că toate se vor aranja în așa fel încât să fie bine!
Vă doresc să descoperiți Straja în toată frumusețea ei, pentru că eu sigur o voi vizita în viitorul apropiat!

Articol scris în cadrul SuperBlog 2014! 

Niciun comentariu:

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...