sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Scrisoare către Moş Crăciun


Dragă Moş Crăciun,

Se apropie Crăciunul cu strălucirea lui inefabilă şi reunirea familiei, cu nerăbdarea şi cântecul diafan din colindele copiilor, iar eu, mă simt plină de speranţă şi iubire. Nu ţi-am mai scris de mult şi sper să mă ierţi! Oricum tu le ştii pe toate! Am încredere în puterile tale şi ştiu că vei găsi răgazul să poposeşti şi în casa mea. Ce mai faci? Eşti la fel de preocupat, grijuliu, pentru a surprinde plăcut, din nou? Sunt convinsă că spiriduşii Crăciunului şi renii tăi năzdrăvani sunt foarte ocupaţi cu pregătirea saniei tale, pentru marea călătorie din seara de Ajun. Pinguinii, focile, urşii polari, morsele şi iepurii cu blăniţa albă sunt toţi agitaţi şi curioşi, observând forfota din atelierul tău de jucării, din ţinutul de zăpadă şi gheaţă veşnică. 
 
             Mereu eşti precaut şi te gândeşti la cadouri inedite pentru copiii cuminţi, care, un an întreg şi-au actualizat lista de dorinţe, pentru ca tu, călător atemporal şi cu figura blândă, să o îndeplineşti! Cu năsucurile lipite de geam, visează zi şi noapte la fantastica seară de Crăciun şi se întreabă dacă au reuşit să te impresioneze, până când vor alerga spre bradul frumos împodobit şi vor despacheta cadourile strălucitoare şi mult aşteptate.
Cel mai mult îmi doresc să fac nişte surprize, cu ajutorul tău, unor copii dragi mie: finuţul şi finuţa mea. Deja am găsit câteva ingrediente secrete care vor aduce zâmbetul pe buzele lor şi licăriri de uimire în ochişorii lor inocenţi. Îţi divulg şi ţie secretul: editura Nemira a pregătit atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi bunici, o carte fascinantă numită Crăciunul în cele mai frumoase povestiri. Astfel, se vor întâlni poate şi cu uriaşul cel egoist, granatul albastru, viscol şi soare de Crăciun, şapte drumeţi sărmani, dar sunt sigură că vor primi şi darul magilor mult aşteptat, sau cel de Crăciun de la indianul Pete, vor fi în stare să petreacă un Crăciun în Poganuc, memorabil, vor citi o scrisoare de Crăciun unică şi vor înţelege şi semnificaţia primului pom de Crăciun din tot atâtea povestiri pline de magie din cartea menţionată. Autorii lor fac parte din clasicii literaturii universale şi îi vor ajuta să clădească amintiri de o viaţă. Numai dacă vei auzi de Charles Dickens, Oscar Wilde, Mark Twain, Sir Arthur Conan Doyle, Elizabeth Gaskell, vei înţelege la ce mă refer! Timpul se va opri în loc şi se va crea acea atmosferă minunată, plină de surpriză, specifică sărbătorilor de iarnă!
Crăciunul pentru mine are multe semnificaţii, dar înseamnă în primul rând speranţă, renaştere, apoi pace, linişte sufletească şi dragostea celor dragi reuniţi. Iubirea e liantul acestei sărbători luminoase, iar steaua polară, unde se întâlneşte cerul cu pământul, călăuzeşte paşii tuturor spre ieslea pruncului Iisus Hristos, pentru a ne reaminti cât de mult suntem iubiţi. Te rog mult, moşule drag, să-mi aduci câte un pic din toate acestea şi mai ales, nu uita de acel secret pe care, într-o seară, ţi l-am spus doar ţie!
Îţi doresc viaţă lungă în ţara albă, pură şi frumoasă ca sufletele de copii, pe care o stăpâneşti de sute de ani şi transmite-le Crăciuniţei şi spiriduşului-şef salutări şi multe mulţumiri din partea mea!
P.S. Am pregătit nişte mere dulci pentru renul Rudolf, preferatul meu! :)


Articolul 25 din competiţia SuperBlog 2013! Să vă fie bine şi să simţiţi frumos! :)

sursa fotografiilor: Moşul citind, foca, iepuraşii, urşii polari, pinguin, Moşul cu renul
Sponsorul probei: Editura Nemira
Vă dedic! :)

8 comentarii:

Anonim spunea...

Iti doresc din suflet sa castigi acest "SuperBlog" la care mai toata lumea aspira! :))
O duminica frumoasa!

Spunsieu spunea...

Culegerea de povestiri mi-o doresc si eu, trebuie s recunosc ca n-am citit nici una dintre ele. I-ai scris frumos mosului, sunt sigura ca te va asculta.

LOLITA spunea...

@Minnie,
Mulţumesc pentru urări, dar nu prea mai sunt şanse în prezent!:)A fost o experienţă frumoasă, oricum! Iar faptul că am fost în top ten mai mult de jumătate din concurs, m-a încurajat să sper, ce-i drept! :))
Numai bine! :)

LOLITA spunea...

@ Spunşieu,
Şi eu, şi eu vreau să mi-o achiziţionez! :) Iar pentru copii este un cadou nemaipomenit!
Sper să fie îngăduitor moşul, având în vedere că l-am neglijat atât de mult timp! :)

Pinky Rainbow spunea...

Si pentru mine Craciunul inseamna liniste sufleteasca si iubire! Uite, eu nu ma gandisem niciodata ca Mosul are ca ajutoare pinguini si ursi polari! Credeam ca spiridusii ii pregatesc sania! Trebuie sa stii tu ceva ce nu stiu eu... Hmm... :))

Iti doresc sa ti se indeplineasca toate toate dorintele! :*

LOLITA spunea...

@ Pinky,
pinguinii, urşii şi celelalte animale erau pe post de observatori! :) Erau agitaţi din cauza forfotei, înţelegi? Ştii tu că în ţara zăpezii sunt multe animăluţe! :) Sper ca moşul să fie înţelegător! :*
Mulţumesc de vizită!

Diana spunea...

Pana in clasa a IV-a am crezut in Mos Craciun, indiferent ce incercau unii sa-mi spuna! :)) Bine, cred si azi! Doar ca azi ma bucur eu cand vad copiii cum pandesc bradul impodobit! :)) Aproape ca-mi dau lacrimile cand ii vad inghesuindu-se sa spuna poezii Mosului care apare ori din balcon, or de undeva din curte! :)
Desi nu-mi plac filmele "romantioase" nu pierd filmele cu Mos Craciun! Cat despre povesti... Acestea imi plac oricand! Inca le citesc cu multa placere! :)
Iti doresc ca Mos Craciun sa iti indeplineasca dorintele!

LOLITA spunea...

@ Diana,
personajul acesta mistic, cu figura blajină ne-a încântat tuturor copilăria! Şi eu mă bucur alături de copiii care îl aşteaptă pe Moş Crăciun!
Mulţumesc de urări şi îţi doresc şi ţie numai bine! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...