marți, 26 februarie 2013

Parfumul misterului

Amurgul lansa umbre şi lumini filtrate de auriul dunelor şi pe alocuri de nisipul roşu. Impresia era de linişte apăsătoare încărcată de mister şi promisiuni. Cel mai mult îmi doream aproprierea de locul de întâlnire, iar roţile Land Rover-ului alunecau ireal pe asfaltul încins. Căldura din jur dilata asfaltul transformându-l într-un fel de plastilină maleabilă, iar fata morgana îmi juca feste. Parfumul nisipului încins, al cactuşilor ce se retrăgeau în răcoarea nopţii m-au împresurat din toate părţile.
Şeicul cu care aveam întâlnire îşi ridicase un palat de marmură roz într-o oază de verdeaţă înconjurată de palmieri. Era un paradis terestru cum nu mai văzusem niciodată. Promisiunea lansată de şeic legată de o afacere cu parfumuri orientale m-a atras de prima data când am auzit-o. Era o ocazie ce nu trebuia ratată şi am păşit încrezătoare pe drumul ce se profila în faţa mea. Ciudat este că oricât de impresionant arăta totul în jur, eu nu-mi doream decât să mă descalţ şi să calc nisipul fin al deşertului. Era un soi de dorinţă ascunsă, era misterul în care deşertul a fost mereu înconjurat, exotismul lui.
Recunosc că îmi doream de mult să ajung în deşertul Kalahari. Auzisem multe poveşti despre el şi dorul nemărginit de întinderi aurii a exercitat mereu o forţă inexplicabilă asupra mea. Admiram peisajul din jur şi răspundeam doar printr-o tăcere plină de recunoştinţă la darul ce-mi fusese oferit. Picioarele mi se afundau în nisipul roşu ce conferea unicitate locului. Într-adevăr deşertul Kalahari este o îmbinare deosebită de habitaturi: porţiuni de iarbă, copaci acacia, dune roşiatice de nisip. De asemenea am văzut oameni acoperiţi de haine din cap până în picioare, cai şi cămile străbătând deşertul, corturi din piei de capră ridicate lângă oaze de verdeaţă, robe lungi şi largi, albe sau negre, bărbaţi luptând sau primind străinii cu ospitalitate. Acesta este peisajul pe care mi l-am imaginat despre deşert şi despre beduini şi era conform cu realitatea. Viaţa de nomad, calităţile artistice ale beduinilor, dansurile exotice ale femeilor acoperite de şaluri mă fascinau de mult timp.
Servitorii şeicului se agitau în jurul meu încercând să mă convingă că sunt aşteptată. Într-o engleză afectată rău îmi sugerau că trebuie să las visatul pentru mai târziu. “Cam, cam! The sheik … wait … you!”
Cu zâmbetul pe buze şi sandalele în mână, mi-am luat curajul cu mine şi am intrat în palatul roz ce-şi întindea graţios crenelurile în faţa mea. Opulenţa era la ea acasă, iar arhitectura şi mătăsurile ce se revărsau generos m-au copleşit. Mă simţeam precum Lizuca ce păşeşte în Dumbrava Minunată, dar am tras aer în piept şi am arborat alura de zile mari. După ce m-am înfăşurat într-un şal vaporos, aşa cum impune tradiţia islamică şi m-am încălţat cu sandalele, servitorii au deschis uşa în spatele căreia se afla şeicul. Nu-l văzusem niciodată, doar vorbisem cu el de vreo trei ori, iar când am realizat că este foarte tânăr, am rămas mută în pragul uşii. Vizibil uimită, am încercat să ascund ce se mai putea ascunde, însă era cam târziu… Şeicul m-a întâmpinat cu un zâmbet relaxat şi m-a invitat să iau loc.
- Ştiu că tinereţea mea uimeşte multă lume, dar sunt un om responsabil şi foarte hotărât!
- Îmi pare bine că am ocazia să vă cunosc, în sfârşit, apuc să adaug şi fac o pauză stânjenitoare, când observ ochii albaştri şi părul exagerat de negru în contrast cu roba ireal de albă a şeicului. Mi se părea un vis.
- Aşteptam prezentarea dumneavoastră cu mare interes. Prefer să intru personal în contact cu posibilii noştri colaboratori, mai ales când au idei originale şi îndrăzneţe. Ideea de a lansa parfumuri orientale unice sună minunat, mai ales că peisajul ne ajută mult.
- Sunt de acord! Peisajul predispune la acest gen de business! Îndeamnă la visare! Pot începe?
- Bineînţeles! răspunde galant şeicul. 
Scot în grabă stick-ul din geanta prăfuită şi mă îndrept spre laptopul aflat în apropiere. Totul era pregătit dinainte, doar materialul meu lipsea. Şeicul se instalase comod într-un fotoliu maroniu şi mă fixa cu albastrul acela infinit. Eram pierdută! Trebuia să privesc în altă parte dacă doream să duc totul la bun sfârşit. Puţin nesigură încep periplul meu în lumea minunată a parfumurilor. Bogate si regale, aromele orientale sunt învăluite în note condimentate cum ar fi vanilie, cuişoare sau scorţişoară. Prezente sunt şi florile - trandafiri sau orhidee - amestecate cu mirodenii dulci sau cu arome delicioase de dulciuri. Pasionale şi sofisticate, femeile care preferă această aromă iubesc să se învăluie în caşmir! Sunt patru arome ce pot înnebuni cunoscătorii.
Oriental cu note condimentate de mosc si cuişoare combinate cu vanilie si ciocolata neagră ce alcătuiesc cea mai bogată şi seducătoare aromă. Oriental florală cum ar fi floarea de portocal, vanilia, piperul alb şi condimentele dulci ce împrumuta o notă feminină acestor esenţe senzuale. Soft oriental cu note de ambră şi mosc ce sunt infuzate cu flori delicate şi mirodenii dulci pentru a crea o aroma elegantă. Woody Oriental cu lemn de santal si trandafir, amestecate cu esenţa bogata de patchouli, acoperite cu o notă de condimente, toate pentru o aromă senzuală. Am continuat să prezint mai multe parfumuri deosebite, dar în privirea şeicului se citea o nedumerire.
- Care este preferatul dumneavoastră? a venit ca un trăznet întrebarea lui.
- Este foarte greu de răspuns!
- Încercaţi vă rog!
- Guerlain Shalimar Initial L'Eau de Guerlain care este un parfum Oriental Floral de dama. Acesta este un parfum nou, Guerlain Shalimar Initial L'Eau a fost lansat in 2012. Creatorul acestui parfum este Thierry Wasser. Notele de varf sunt neroli, bergamot, grapefruit si portocala; notele de mijloc sunt stanjenel, iasomie, zambila, frezie, trandafir si lacramioare. Notele de baza sunt boabe de tonka si vanilie.
Ar mai fi şi Agent Provocateur Eau Emotionnelle de Agent Provocateur care este un parfum floral lemnos mosc de dama. Agent Provocateur Eau Emotionnelle a fost lansat în 2006. Notele de vârf sunt coriandru, rozmarin si piper roz; notele de mijloc sunt osmanthus japonez, magnolie, ceai alb, gardenie, iasomie si ylang-ylang. Notele de baza sunt ambra, vetiver de Tahiti, mosc si cedru. 

Trebuie să recunosc că şi Grand Amour de Annick Goutal este un parfum oriental floral de dama pe care îl prefer. Grand Amour a fost lansat in 1996. Creatorul acestui parfum este Annick Goutal. Notele de varf sunt caprifoi, crin, zambila si trandafir turcesc; notele de mijloc sunt mimoza indiana, pielarie, iasomie si grozama Lydia; Notele de baza sunt ambra, mosc, vanilie si smirna. 


Am o mare slăbiciune şi pentru Hypnotic Poison care este cel de-al treilea parfum Dior care mizeaza pe notorietatea numelui Poison.
Migdala amara si chimionul îi ofera o nota de varf extrem de parfumata, opulenta fiindu-i asigurata de iasomie. In sfarsit devine seducator, aproape hipnotic si foarte carnal prin exotismul lemnului de Jacaranda, prin aroma de muschi, de vanilie si de mosc.
Mirosul lui evoca dulceata unei prajituri orientale.Trebuie purtat indiferent daca este iarna sau vara,  numai seara.
Pe timpul zilei port parfumul Calvin Klein Truth care este creat pentru a fi utilizat în această perioadă. Emana senzualitate, trezind instinctele.
Calvin Klein Truth este unic în compoziţia sa, îmbinând doua elemente complet diferite (note fresh, de iarba verde care contrastează cu pielea caldă şi matăsoasă a femeii).  Interacţiunile lor emană o  atmosferă unică de prospeţime, exuberanţă şi senzualitate.
Cu siguranţă, acest parfum nu are concurent. Acesta este Adevărul,  un adevăr unic în forma  parfumului  Calvin Klein Truth. Note de bază: vanilie, ambra, mosc, lemn, floare de salcâm. Note de vârf: vetiver, sol umed, patchouli, bambus. Note de mijloc: trifoi, lemn, bujor.
sursa foto
- Toate par nişte parfumuri de vis! Acestea, care sunt şi preferatele dumneavoastră vor fi primele scoase pe piaţă, să vedem impactul!
- Dar sunt altele mult mai deosebite!
- Am încredere în gusturile unui pasionat de parfumuri! mai spuse şi s-a scuzat pentru plecarea în grabă. Rămăsesem ca la dentist şi servitorii au fost din nou cei care m-au trezit la realitate. Eram invitată la masă.

Poveştile parfumate au început la Mirela. Pandhora a propus tema de astăzi. 
Au mai scris şi alţi pasionaţi de parfumuri! Lista este la Mirela! Sper să-mi fie iertată întârzierea, din motive de sănătate!
O săptămână minunată!
 O altă poveste cu parfum oriental, creaţie proprie, găsiţi şi aici!

6 comentarii:

Mirela spunea...

Exotism, mister, emoție, iată doar trei trăsături desprinse din rândurile tale scrise frumos , așa cum ne-ai obișnuit. Pe lângă povestea desprinsă parcă din cele 1001 de nopți, ai adus aici câteva din cele mai bune parfumuri orientale, dintre care Shalimar cred eu că iese învingător, dar toate sunt excepționale. Foarte frumoasă și parfumată pagină, Lolita dragă. Sper că ești mai bine. Multă sănătate și numai bine îți doresc, dragă prietenă! Mâine avem doi ani de poveste parfumată, către amiază voi posta ceva pentru noi toți. Noapte bună!

LOLITA spunea...

Multumesc, Mirela pentru cuvintele frumoase! Sunt mai bine şi sper să pot participa la poveşti în timp util! Însă şi timpul îmi este duşman în ultima vreme...
Shalimar e trecut si de mine pe primul loc, deci... Îţi doresc toate cele bune şi să ne citim cu drag în continuare!

Anonim spunea...

Au ce de parfumuri! Ne resfeti! :))
Sa întelg ca ai fost bolnavioara? Imi pare rau! Multa sanatate si multe ganduri bune pentru tine! :))

LOLITA spunea...

@Minnie,
Povestea a luat avant in jurul acestor parfumuri minunate...
Am fost bolnavioara, dar mi-am revenit... Sanatate si tie si sa ne citim cu bine! :))

Elly Weiss spunea...

Captivanta povestea ta, plina de culoarea acelor locuri si de parfumul lor! Am citit-o cu mare drag.
Abordarea e originala, mi-a placut.
Mi-a placut si cum parfumurile exotice, de vis, sunt introduse atat de natural in poveste.
Felicitari! :)
O seara frumoasa iti doresc!

Mihaela spunea...

Frumos articol! Mi-a placut totul! Felicitari, pentru cateva minute am fost transportata in alta dimensiune!
Dar cred ca asta se intampla ori de cate ori parfumistele se "intalnesc" accidental, fie in viata reala, fie pe cararile internetului!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...