marți, 25 decembrie 2012

Naşterea Domnului

"Din iubire a creat Dumnezeu lumea si tot din iubire S-a intrupat. Iar cand a decis sa vina printre noi ca Om, a ales sa vina ca un Prunc. Ar fi putut sa ne copleseasca dintru inceput cu puterea Sa, asa cum avea sa o faca pe Muntele Tabor, dar nu, a ales sa vina smerit. Nu dorea sa-l sperie pe om, ci sa-l vindece.A devenit Fiul omului, ca noi sa devenim fii ai lui Dumnezeu. A ales sa Se nasca din Fecioara Maria, ca noi sa ne nastem tainic din Duhul Sfant. Asadar, atunci cand praznuim venirea lui Dumnezeu catre oameni, praznuim si chemarea si intoarcerea noastra catre El. Pentru ca omul nu se mai putea vindeca singur de ranile caderii in pacat, Fiul Se intrupeaza. Dezleaga legaturile cu legaturi. Este infasat cu scutece ca sa dezlege legaturile pacatelor noastre: "Cu scutecele tale dezlegi legaturile greselilor si cu multa saracie pe toti ii imbogatesti, Indurate; ca, venind in ieslea dobitoacelor, izbavesti pe oameni din dobitocia rautatii, Cuvinte al lui Dumnezeu, Cel ce esti fara de inceput" (Utrenia dinaintea Nasterii Domnului, Cantarea a 9-a).In concluzie, nu avem niciun castig sa stim ca Hristos a venit pe pamant numai in trupul pe care l-a primit de la Fecioara Maria. Important este sa-L stim prezent in trupurile noastre. Fiind in noi, saracia se va preface in bogatie duhovniceasca, intristarea in bucurie, nelinistea in pace, rautatea in bunatate, necunoasterea in intelepciune, suferinta in mangaiere si moartea in inviere."


text scris de Adrian Cocoşilă   (sursa)

Sărbători luminate!Cor de copii - Colinde traditionale romanesti

3 comentarii:

Carmen RM spunea...

iti doresc o sarbatoare de Craciun fericta în continuare, o trecere spre Anul Nou cat mai lina si incarcata de bucurii! La multi ani!

OchiiVerzi spunea...

E pacat ca in ziua de astazi s-a uitat adevarata "definitie" a Craciunului. Pe langa spiritul sarbatorii si cadourile primite, masa in familie si zapada de afara, bradul parfumat si globurile stralucitoare ... adesea uitam ce e mai important si anume venirea Domnului.

LOLITA spunea...

Multumesc pentru vizita!
@Carmen,
noul an sa fie mai bun pentru toti si trecerea sa fie lina! ;)

@OchiiVerzi,
din pacate e o realitate! Sub poleiala imprumutata de la altii uitam esentialul! Numai bine! Un an mai bun! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...