miercuri, 28 decembrie 2011

La cumpăna dintre ani


Fiecare dintre noi îşi face o scurtă revizuire a obiectivelor duse la îndeplinire în anul ce se apropie de sfârşit şi se gândeşte la cele pe care le va stabili pentru anul viitor. Anul 2011 a fost unul foarte agitat pentru mine, plin de termene limită, cu încercări herculiene, solicitant într-un cuvânt. Am simţit de multe ori nevoia de a evada din rutina, casă-serviciu şi recunosc că nu mi-a reuşit de fiecare dată. Am preferat de multe ori să evadez prin intermediul cărţilor citite, atunci când aveam starea necesară şi cu ajutorul blogului care m-a provocat la nişte poveşti parfumate deosebite. Le mulţumesc celor care m-au incitat spre aceste poveşti, în special Mirelei, celei care le-a inițiat şi celorlalţi bloggeri care m-au purtat pe aripile imaginaţiei şi m-au făcut să uit de stres şi probleme. Scrisul este o relaxare pentru mine! Nu l-am resimţit niciodată ca pe o corvoadă, ci dimpotrivă! Cu timpul este mai greu şi cu administrarea lui! De-a lungul acestui an am cunoscut oameni minunaţi, cu suflet de îngeri, am reluat legătura cu unii prieteni care erau departe şi am descoperit că e bine să mă gândesc şi la mine din când în când, fără a fi egoistă. M-a menţinut pe linia de plutire optimismul şi am învăţat multe lecţii de viaţă, unele din ele sintetizate după ce am citit două cărţi scrise de Eckhart Tolle:
1. Tăcerea e utilă, dar nu ai nevoie de ea pentru a descoperi liniştea, pentru că ea se află în conştiinţa de sine.
2. Dincolo de mintea care gândeşte e o conştiinţă necondiţionată.
3. Ţelurile egotice cu privire la eliberarea sinelui, a evoluţiei tale sau a sentimentului că eşti important nu te vor satisface, chiar dacă le vei atinge.
4. Lasă momentul prezent să curgă aşa cum e.
5. Trebuie să afli cine eşti cu adevărat.
6. Încearcă să te opui intern lucrurilor care există, chiar dacă procesul e dureros. Acceptă existenţa lui Acum şi renunţă la ego. Nu trebuie să te mai deranjeze faptul că nu ştii, doar mintea e limitată nu?
7. Natura ne ajută să păşim în afara închisorii gândirii conceptuale.
8. A asculta cu adevărat este o cale minunată de a aduce liniştea într-o relaţie, fie matrimonială sau doar de amiciţie.
9. Obiectele şi oamenii din jur nu sunt mijloace pentru atingerea unui scop. Dincolo de numele pe care îl porţi şi de lumea formelor e necondiţionatul, lumina.
10. Viaţa e eternă. Tot ce pare mort se metamorfozează. "EU" e doar o formaţiune temporară în câmpul conştiinţei.

Un an nou mai bun, cu sănătate şi cu multe împliniri!

2 comentarii:

*ELENA* spunea...

Buna LOLITA!
Sarbatori Fericite si
LA MULTI ANI,2012!
Cu mare drag te pup
si imbratisez!

LOLITA spunea...

Multumesc Elena!
La multi ani si tie si cele mai sincere urari de mai bine!
Imbratisari generoase si pupicuri! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...