sâmbătă, 17 decembrie 2011

Cadoul perfect - Poveste parfumată

Postare republicată pentru a fi cuprinsă în cadrul poveştilor parfumate. :)))
Ninge ca în poveşti... Privesc jocul zglobiu al fulgilor de nea şi mă simt din nou copil... Farmecul, mirajul serilor din copilărie pare ceva atât de îndepărtat şi de stingher. Nimic nu mai e cum era înainte. Totul se desfăşoară cu o viteză ameţitoare şi nimic parcă nu ne mai mulţumeşte... Înainte iarna şi ninsoarea însemnau doar săniuş, bulgări de zăpadă, joacă până seara târziu. Acum înseamnă nervi, căutarea unui loc de parcare printre nămeţi, deszăpezire, soluţie antiderapantă etc. Şi totuşi e aşa de frumos când ninge... :) Deja te vezi pe pârtie cum faci din mână prietenilor în drumul spre poalele muntelui. Jocul fascinant al iernii cu nervii şi organismul nostru este ceva cât se poate de obişnuit în fiecare an, mai ales în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. Alergăm năuci pe străzile pline de agitaţie în căutarea cadoului perfect pentru diverse persoane din viaţa noastră şi uităm să ne mai oprim pentru a gusta şi simţi spiritul viu al Crăciunului. 
De fapt care este cadoul perfect după care alergăm ? De fapt ce semnificaţie mai au sărbătorile de iarnă într-o lume atât de preocupată de aparenţe şi atât de superficială ? După umila mea părere, sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de reuniune în familie. Pentru unele persoane este important ca această sărbătoare să fie petrecută în mijlocul familiei, de fapt Crăciunul este prin excelenţă o sărbătoare a familiei. Aromele cozonacului şi ale bunătăţilor culinare sunt savurate , iar în jurul mesei sau bradului se povestesc amintiri, se cântă colinde şi toată lumea se distrează. Este ştiut că momentul cel mai aşteptat pentru cei mici este venirea lui Moş Crăciun cel darnic. Nu mi-e ruşine nici cu cei mari, deşi au mai învăţat să-şi tempereze avântul :)
Din păcate, sărbătorile de iarnă au devenit prea comerciale. Oamenii sunt mai stresaţi, goana după cadoul perfect îi înrăieşte, îi face mai aspri. De ce oare? Dacă e să amintesc şi de faptul că, cam cu o lună înainte încep discuţiile gen, unde te duci de Crăciun sau de Revelion? Doamne fereşte să nu ai răspunsul pregătit... Eşti imediat catalogat şi dacă răspunsul nu e ceva de genul peste hotare sau cel puţin în Poiana Braşov nu mai eşti în rândul lumii... :) Pentru unii oameni e mai simplu pentru că ei nu au prea multe alternative, mai ales cu criza aceasta... Totuşi, cred cu tărie că, Crăciunul perfect este cel petrecut alături de oamenii pe care îi iubeşti, care îţi oferă siguranţa şi liniştea de care ai nevoie, iar cadoul perfect poate fi şi o vorbă bună, o îmbrăţişare, un sărut sincer, o privire caldă, o inimă deschisă.
 Lumea a uitat însă ce înseamnă o SĂRBĂTOARE. Totul se reduce la aparenţe, fast, fiţe şi mofturi de doi lei sau poate nu ? Aştept reacţii...

Poveştile parfumate au început la MIRELA.

13 comentarii:

Max Peter spunea...

Spiritul Crăciunului să te găsească cu cele mai bune gânduri alături de cei dragi!

Sara spunea...

Da..e adevărat... Aproape că devine Sărbătoare fără Sărbătorit - așa spune mami mereu... Ador Crăciunul și de-abia îl aștept în fiecare an!
Vă doresc un weekend înmiresmat! :)

rokssana spunea...

pentru mine e sarbatoare sfanta si totdeauna prilej de a sarbatori in familie....nu mai sunt la varsta la care sa ma intereseze comercialul sarbatorii- poate in urma cu cativa ani, ma gandeam si asa, acum insa...e sarbatoare sfanta :)

Mirela P. spunea...

Draga Lolita, pe langa cele amintite de tine, cadoul perfect ar fi pacea, amicitia, bunastarea, sanatatea, caldura sufleteasca! Voi, cei care scrieti la Povestea parfumata suntei un DAR pentru mine, dar simt ca intuiti asta.
Si de ce nu... un parfum, parfumul Nuit de Noel de la Caron, pe care il merita orice doamna sau domnisoara.
Te imbratisez! Craciun fericit!

LOLITA spunea...

@Max Peter,
multumesc mult pentru urari si iti doresc asemenea! :)

LOLITA spunea...

@Sara,
cred ca toata lumea indrageste Craciunul, este o sarbatoare draga sufletului nostru si merita celebrata asa cum trebuie! sarutari pe frunte! :)

LOLITA spunea...

@Rokssana,
iti doresc o mare SARBATOARE in suflet, sanatate, fericire si clipe magice cu cei dragi tie! :)

LOLITA spunea...

@Mirela P,
si tu esti un cadou nepretuit pentru noi si cred ca ti-ai dat seama ca ai creat niste momente frumoase in vietile noastre. Cadoul perfect sunt tot mai sigura, tine de perceptia fiecaruia si de simtire.
Te imbratisez si eu si iti doresc un Craciun fericit alaturi de cei dragi!:)

Gabriela Cimpoca spunea...

Iubesc Craciunul... cu tot comercialul din el, pentru ca totul in jur miroase a sarbatoare. In fond, dupa ce ne retragem in casele noastre, sarbatorim Craciunul asa cum stim mai bine. Da, e un bun prilej pentru familie sa se reuneasca, si asta e cea mai mare binecuvantare pe care o aduce sarbatoarea!

innerspacejournal spunea...

Asta să fie povestea tuturor: iubirea.
Iată şi povestea mea, cu întârziere:
http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/12/19/parfumul-craciunului/

LOLITA spunea...

@Innerspace,
iubirea este esentiala! Vin sa citesc si la tine despre parfumul Craciunului! :)

CARMEN spunea...

ai exprimat gândurile cele mai sincere, este adevarat, sarbatorile de Craciun sunt sarbatorile petrecuta cu cei dragi si bucuriile adevarate sunt cele provocate de surprize simple.
În aceasta perioada din an, copiii si batrânii din familiile noastre primesc toata atentia , mai mult ca oricând în timpul anului; dar ce bucurie poate fi mai mare - acum în prag de An Nou, decât aceea de a ajuta un strain, un om nevoias, fara a asteptaun cuvânt de multumire. Este suficient licarul de bucurie, din ochi.
Sa ai sarbatori minunate, sa te bucuri din plin de frumusetea Craciunului, Lolita draga!

LOLITA spunea...

Draga Carmen,
e adevarat ca in atentie sunt copiii si batranii si cel mai frumos cadou este atunci cand ei sunt fericiti. Craciunul este sarbatoarea din an care ne aminteste sa fim generosi, darnici si mai buni cu ceilalti. Multumesc pentru urari si iti doresc si eu sarbatori luminate cu multa iubire, alaturi de cei dragi! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...