miercuri, 23 septembrie 2009

De ce Lolita?

„Lolita, lumină a vieţii mele, văpaie a viscerelor mele. Supliciul meu, suflet al meu. Lo-lii-ta : vârful limbii execută o mişcare în trei timpi, coborând pe vălul palatului ca să atingă, la timpul trei, dinţii. Lo. Li. Ta.
Dimineaţa, era Lo, pur şi simplu Lo. Cum stătea în picioare, un metru cincizeci în şosete. Era Lola, când purta pantaloni pescăreşti. Era Dolly, la şcoală. Dolores era ea în împrejurări oficiale. Dar, în braţele mele, era întotdeauna Lolita."

If you want to know your past life,
look into your present condition;
if you want to know your future,
look into your present action.
It is not the wind that is moving;
it is not the flag that is moving;
it is mind that is moving.

There are no holy places and no holy people,
only holy moments, only moments of wisdom.

4 comentarii:

Rontziki spunea...

Chiar voiam sa te intreb daca de la Nabokov ti se trage numele :)

fly2sky spunea...

Frumos romanul, l-am citit in adolescenta :) Mie imi place si cum canta Lolita Flores..asta daca te atrage muzica flamenco

LOLITA spunea...

Rontz, Nabokov este doar unul din motivele pentru care am ales nickname-ul Lolita. Ar mai fi cred muzicalitatea lui si corespondentul cu numele real. :) Ce mai ma defineste! Nu mai zic ca de cand cu blogul, mi se parea ca destinul face in asa fel ca peste tot sa aud acest nume: la radio, la tv... Chiar am primit cadou un parfum cu acelasi nume si nu mare a fost mirarea celui care mi l-a oferit sa ma vada izbucnind in ras. Se poate spune ca destinul ne joaca uneori feste doar pentru a ne face sa ne simtim bine. :)

LOLITA spunea...

Fly2sky, sunt fana a muzicii flamenco si a celei bune in mod special! Am ascultat-o pe Lolita Flores si stilul ei mi se potriveste! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...